Chára má za sebou ďalšie preteky Ironman. Plánuje aj účasť na MS na Havajských ostrovoch

Zdeno Chára v cieli pretekov Ironman vo švédskom Kalmare.
Fotogaléria (4)
Zdeno Chára v cieli pretekov Ironman vo švédskom Kalmare. (Autor: Instagram Zdeno Chára)
TASR|22. aug 2024 o 12:20 (aktualizované 22. aug 2024 o 14:00)

Bolo to absolútne skvelé. Tunajší priaznivci vytvorili úžasnú atmosféru, povedal po pretekoch.

KALMAR. Bývalý slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára dosiahol pozoruhodný úspech v triatlone, keď úspešne absolvoval súťaž Ironman vo švédskom Kalmare.

Niekdajší obranca New Yorku Islanders, Ottawy, Bostonu či Washingtonu preplával 3,8 km dlhý úsek v Baltskom mori za 1:26:08 h, následne zvládol 180 km dlhú jazdu na bicykli za 5:12:03 h a nakoniec ho čakal maratónsky beh na 42,195 km, ktorý absolvoval za 3:48:54 h.

Fotogaléria: Zdeno Chára na pretekoch Ironman v Kalmare

Ultranáročné preteky dokončil za 10 hodín, 40 minút a 48 sekúnd. Chára si súťaž o "železného muža" užil.

"Bolo to absolútne skvelé. Tunajší priaznivci vytvorili úžasnú atmosféru. Priniesli množstvo transparentov, púšťali hudbu a veľmi hlasito povzbudzovali. Boli to skrátka výnimočné preteky," citoval 47-ročného Cháru portál triathlonmagazine.ca.

Víťaz Stanleyho pohára v drese Bostonu z roku 2011 a držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL v sezóne 2008/2009 sa po konci hokejovej kariéry začal venovať behu.

VIDEO: Zdeno Chára po pretekoch Ironman v Kalmare

Po maratónoch ho zlákal aj triatlon. Preteky Ironman Kalmar boli pre neho o to významnejšie, že počas svojej hráčskej kariéry vo Švédsku pôsobil. V lockoutovej sezóne 2004/2005 obliekal dres Färjestadu.

Preteky vo Švédsku boli druhé na najdlhšej ironmanovej trati. V júni absolvoval polovičného Ironmana v Sprinfielde v americkom štáte Massachusetts.

Začiatkom júla absolvoval už aj prvé podujatie Ironman na pretekoch Challenge Roth, na ktorých dosiahol čas 10:20:53 h.

Chára už avizoval, že sa plánuje zúčastniť aj na svetovom šampionáte, ktorý sa pod hlavičkou Ironman uskutoční 24. októbra na Havajských ostrovoch v stredisku Kona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Chára má za sebou ďalšie preteky Ironman. Plánuje aj účasť na MS na Havajských ostrovoch