Trénerom LA Lakers sa stal Byron Scott, ktorého videli aj v Pezinku

Byron Scott v Lakers pôsobil aj ako hráč.
Byron Scott v Lakers pôsobil aj ako hráč. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. júl 2014 o 08:45

Scott s Lakers ako hráč vyhral v 80-tych rokoch trikrát majstrovský titul. V roku 2008 sa stal najlepším trénerom roka.

LOS ANGELES. Novým trénerom zámorského basketbalového klubu Los Angeles Lakers sa stal Byron Scott.

Päťdesiattriročný bývalý hráč Lakers podpísal podľa espn.com s tradičným kalifornským klubom NBA kontrakt na štyri roky na 17 miliónov dolárov.

Splnil sa mu sen

"Cítim sa skvele, splnil sa mi sen. Vždy som túžil trénovať Lakers a teraz sa mi to splnilo," povedal Scott pre KCBS-TV.

Scott v tíme okolo superhviezdy Kobeho Bryanta nahradil na trénerskom poste Mika D'Antoniho, ktorý koncom apríla rezignoval.

Pre Scotta to bude štvrté pôsobenie v NBA v úlohe hlavného trénera.

Predtým viedol New Jersey Nets, New Orleans Hornets a Cleveland Cavaliers, pričom v roku 2008 sa počas pôsobenie v New Orleans stal najlepším trénerom roka.

S Lakers ako hráč vyhral v 80-tych rokoch po boku hviezd ako Earvin "Magic" Johnson, či Kareem Abdul-Jabbar trikrát majstrovský titul.

V Pezinku nastrieľal 14 bodov

Scott pred sedemnástimi rokmi ako hráč gréckeho Panathinaikosu nastúpil v EuroCupe proti vtedajšiemu slovenskému šampiónovi Slovakofarme Pezinok.

Vo vinohradníckom mestečku sa 16. septembra 1997 významne podieľal na víťazstve Aténčanov 85:70, keď za polhodinu na palubovke nastrieľal 14 bodov a pridal päť asistencií.

V gréckej metropole o pár týždňov neskôr žiaril proti Vladimirovi Kuznecovovi, Andrejovi Lukjancovi, Petrovi Mičudovi, Milošovi Babičovi či Marekovi Andruškovi ešte výraznejšie - dal 21 bodov.

Najväčšou hviezdou vtedajšieho Panathinaikosu bol však chorvátsky pivot Dino Radja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Trénerom LA Lakers sa stal Byron Scott, ktorého videli aj v Pezinku