Tréner tenistky Mihalíkovej po debute: Ukázala svoje možnosti

V januári bude Tereza Mihalíková obhajovať prvenstvo v dvojhre junioriek na Australian Open.
V januári bude Tereza Mihalíková obhajovať prvenstvo v dvojhre junioriek na Australian Open. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. jan 2016 o 12:52

Vlani vyhrala dvojhru junioriek na Australian Open, teraz premiérovo štartovala na úrovni WTA. Tereza Mihalíková na turnaji v Aucklande vypadla už v prvom kole kvalifikácie.

AUCKLAND. Slovenská juniorka Tereza Mihalíková si v sobotu na základe voľnej karty odkrútila debut na hlavnej tenisovej úrovni WTA. Z prehry 3:6, 2:6 s Japonkou Kurumi Narovou v 1. kole kvalifikácie v novozélandskom Aucklande vyvstávajú aj pozitíva.

"Určite sa nestratila. Ukázala svoje možnosti a hru, ktorú keď zdokonalí, môže si nájsť miesto vo svetovom tenise. To si však vyžaduje ešte strašne veľa poctivej práce - nielen tenisovej," povedal Mihalíkovej tréner Ján Studenič pre web TenisovySvet.sk.

Sedemnásťročná rodáčka z Topoľčian figuruje na 574. mieste v seniorskom renkingu. Jej čerstvo 24-ročnej premožiteľke patrí 81. priečka.

"Súperka hrala svoju bezchybnú hru zo základnej čiary založenú na vynikajúcom pohybe. Vydržala to hrať celé dva sety na rovnakej úrovni. Všetky hry, ktoré Tereza vyhrala, si musela uhrať svojou aktivitou, ktorá bola atraktívnejšia ako súperkina hra, ale priniesla viac rizika aj chýb," povedal Studenič.

tereza.jpg

Tereza Mihalíková je veľkým talentom slovenského tenisu. FOTO - SITA/AP.

Víťazka vlaňajšej súťaže dievčat na Australian Open Mihalíková sa ocitla v komunite WTA výsledkovo aj administratívne.

"Bol to prvý turnaj WTA a ten má svoje špecifiká a atmosféru. Stretávate sa s hráčkami, ktoré patria medzi najlepšie na svete, ktoré sú vedľa vás na kurte, v šatni," podotkol Studenič.

Mihalíková v roku 2015 vyhrala dvojhru junioriek na Australian Open.

((foto))

"Musíte sa etablovať do systému WTA a vykonať niekoľko formalít, bez ktorých sa na kurt nedostanete. Dostávate sa do nového tenisového sveta, v ktorom hrajú najlepšie hračky a v ktorom sa musíte vedieť orientovať a naučiť fungovať," uzavrel Studenič.

Mihalíková sa na Australian Open 2016 predstaví nielen vo dvojhre junioriek, ale aj v kvalifikácii súťaže žien.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tréner tenistky Mihalíkovej po debute: Ukázala svoje možnosti