Tréner Johnson spokojný so Štyvarovým výkonom

SITA|4. jan 2009 o 14:10

Slovenský futbalista Peter Štyvar absolvoval v sobotu premiéru v drese svojho nového zamestnávateľa, anglického druholigového klubu FC Bristol City.

BRISTOL.

Kouč Gary Johnson zaradil 28-ročného priebojného útočníka do základnej zostavy v zápase 3. kola Anglického pohára - FA Cupu na pôde FC Portsmouth (0:0), nechal ho na trávniku 83. min a po dueli vyjadril s jeho výkonom spokojnosť.

“Myslím si, že si počínal celkom dobre. Navyše, nastúpil na pre neho trochu netradičnom poste, keďže som ho zaradil na ľavú stranu trojčlennej ofenzívnej formácie. On je zvyknutý skôr na pozíciu na hrote,” cituje slová Garyho Johnsona oficiálna internetová stránka aktuálne 12. tímu The Championship. “Dostal šancu a myslím si, že sa jej naozaj chopil správnym spôsobom. Potrebuje ešte trochu popracovať na svojej kondícii, keďže v Žiline mal predtým dovolenku. Bol to pre neho prvý zápas po štyroch týždňoch. Som presvedčený, že sme získali veľmi dobrého hráča a Peter bude pre nás posilou,” skonštatoval Gary Johnson.

Jeho zverenci sa v sobotu postarali o jedno z prekvapení 3. kola FA Cupu, keď na ihrisku favorizovaného účastníka Premier League dokázali uhrať bezgólovú remízu. Vyslúžili si tak opakovaný duel 3. kola, ktorý je na programe v utorok 13. januára tentoraz v Bristole na Ashton Gate.

"Som nesmierne hrdý na všetkých svojich hráčov. Keď váš tím dokáže odohrať takéto stretnutie proti tímu z Premier League, musíte sa tešiť. Myslím si, že to bol veľmi dobrý a kvalitný duel. Nevytvorili sme si príliš veľa šancí, ale ani domácich sme v podstate do ničoho vážneho nepustili. Aj pred opakovaným zápasom zostáva favoritom Portsmouth, no my samozrejme urobíme všetko pre to, aby sme postúpili,” dodal Gary Johnson.

Nachádzate sa tu:
Domov