Tréner Evertonu Moyes chce Beckhama na hosťovanie

TASR|27. nov 2010 o 11:57

David Beckham má možnosť ukončiť kariéru v klube Premier league FC Everton. Tréner klubu David Moyes by ho vo svojom tíme uvítal.

LONDÝN. Anglický futbalový klub FC Everton dal Davidovi Beckhamovi možnosť aspoň na krátky čas vrátiť sa do Premiership. Bývalý kapitán anglickej reprezentácie a hráč amerického tímu Los Angeles Galaxy dostal ponuku na hosťovanie po skončení sezóny v zámorskej MLS.

Tréner Evertonu David Moyes ešte pred sobotňajším ligovým duelom s West Bromwich Albion uviedol, že 35-ročný futbalista s kvalitnou kopacou technikou by bol oživením v januárovom prestupovom termíne. Navyše, v tíme Evertonu pôsobí Beckhamov dobrý priateľ Phil Neville.

"Ak by k nám skutočne chcel prísť, tak by zodvihol telefón a zavolal mi. Poznám ho, takže viem, že ak by sa David Beckham chcel vrátiť do Premiership, tak by kontaktoval mňa alebo Phila," uviedol Moyes, ktorý dúfa, že z tímu Galaxy získa na ďalšie trojmesačné hosťovanie aj Beckhamovho spoluhráča Landona Donovana.

Moyes, ktorého zverenci po slabšom štarte do sezóny figurujú na 14. mieste v anglickej lige, hrával v roku 1995 spoločne s Beckhamom v tíme Preston North End. Beckham tam bol na hosťovaní z Manchestru United.

Beckham, ktorý posledné dve zimné prestávky strávil na hosťovaní v milánskom AC, má na konte 115 reprezentačných štartov. Na MS 2010 v JAR sa však nezúčastnil, pretože v drese "rossonerri" utrpel nepríjemné zranenie achilovky a tak sa na zelený koberec vrátil až v septembri v drese Galaxy.

S tímom z Los Angeles má platný kontrakt do roku 2011, pričom Beckham naznačil svoj záujem vrátiť sa ešte do najvyššej anglickej súťaže.

"Ak sa chce David skutočne vrátiť a hrať pod mojím vedením spolu s Philom, tak má dvere otvorené. Myslím, že by o jeho služby malo v Premiership záujem ešte viacero klubov. Museli by sme sa dohodnúť aj po finančnej stránke, ale ak bude chcieť hrať za Everton, tak s tým pôjdem za prezidentom klubu," uviedol Moyes.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tréner Evertonu Moyes chce Beckhama na hosťovanie