Senegal na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Edouard Mendy v bránke Senegalu.
Edouard Mendy v bránke Senegalu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 01:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Senegalu na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Senegal je súčasťou skupiny A.

Ktorých hráčov Senegalu sa oplatí sledovať?

Edouard Mendy (30 rokov, brankár, Chelsea FC)

Pred štyrmi rokmi si Mendy ešte len vylepšoval svoju reputáciu muža medzi žrďami v skromnom francúzskom klube Reims. Aj vďaka nemu Reims postúpil do najvyššej francúzskej ligy.

Od prestupu do Chelsea sa o ňom začalo rozprávať ako o najlepšom brankárovi planéty. V roku 2021 sa tešil veľkému úspechu, keď s klubom vyhral Ligu Majstrov, Superpohár UEFA a doviedol svoj tím aj k výhre v MS klubov, keď vo finále pustil len jednu strelu za svoj chrbát.

Jeho vytrvalosť, húževnatosť a dôslednosť boli v januári 2022 odmenené cenou pre najlepšieho brankára na svete, na čo sa budú spoliehať všetci fanúšikovia senegalského futbalu.

Kalidou Koulibaly (31 rokov, obranca, Chelsea FC)

Dlhoročnému obrancovi Neapolu, ktorý od aktuálnej sezóny svojho reprezentačného kolegu v Chelsea, bola zverená kapitánska páska v roku 2019 – rok po nie veľmi úspešných MS v Rusku.

Pravonohý stredný obranca je povestný svojim sebavedomím, ktorým na ihrisku vyžaruje, dobre načasovanými zákrokmi a efektívnymi kľučkami.

Robustný a výkonný Koulibaly je všeobecne uznávaný ako jeden z najimpozantnejších obrancov na planéte. Tím pod jeho vedením má cieľ postupu zo skupiny.

Idrissa Gueye (32 rokov, stredopoliar, Everton FC)

Gueye je búšiacim srdcom „senegalských levov“, ktorý dokáže po potreby hru urýchliť, ale aj spomaliť. Zručný vo vytváraní presahu a dodávaní finálnej prihrávky, vyniká aj v zachytávaní a získavaní lopty.

Hráč Evertonu, do ktorého sa vrátil po trojročnej prestávke v Paríži Saint-Germain má tendenciu vynikať, keď je pod veľkým tlakom. Gueyeova schopnosť čítať hru z neho robí perfektnú zhodu pre herný štýl Senegalu.

Po tom, čo sa tento rodák z Dakaru tešil z víťazstva na Africkom pohári národov, teraz sníva o ešte väčšom úspechu v drese Senegalu.

Kompletnú nomináciu Senegalu nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Senegal na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?