Brazília na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. nov 2022 o 22:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Brazílie na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Brazília je súčasťou skupiny G.

Ktorých hráčov Brazílie sa oplatí sledovať?

Neymar (30 rokov, útočník, Paris Saint-Germain)

Asi každý futbalový fanúšik si pamätá na sedemgólový výprask Brazílie od Nemecka, ktorý sa stal v semifinále na domácom šampionáte v 2014. Neymar sa zranil predchádzajúci zápas a jeho neprítomnosť na ihrisku bola do očí bijúca.

Neymar má v reprezentácii odohratých 121 zápasov, v ktorých skóroval 75-krát. Viac gólov v brazílskom drese má už iba Pelé, ktorého dvojgólový náskok môže byť zmazaný už na blížiacom sa turnaji.

Tento brazílsky ostrostrelec sa stal dlhoročnou oporou Barcelony a Parížu Saint-Germain vďaka jeho technickým schopnostiam. Treba od neho očakávať jeho štandardnú hru kdekoľvek v útočnej tretine ihriska.

Thiago Silva (38 rokov, obranca, Chelsea)

Silva je ďalší podstatný hráč, ktorý chýbal v semifinálovom fiasku s Nemeckom na MS 2014. V predchádzajúcom zápase dostal tretiu žltú kartu na šampionáte, kvôli čomu bol suspendovaný na jeden zápas.

Kapitán brazílskej reprezentácie je upísaný Chelsea už tretí rok po obchode z Parížu Saint-Germain a hneď pri príchode vyhral s klubom Ligu Majstrov, Superpohár UEFA a aj MS klubov.

38-ročný hráč je stále aj napriek vyššiemu veku nepochybne jedným z najlepších stredových obrancov na svete. Je výborný na lopte, má veľkú silu, mimoriadne dobre číta hru a rýchlo uzatvára priestory v zadnej línii. 

Casemiro (30 rokov, stredopoliar, Manchester United)

Stredopoliara Manchestru United všetci poznajú vďaka desaťročnému pôsobeniu v Reale Madrid. V službách Bieleho Baletu vyhral päťkrát Ligu Majstrov, trikrát Majstrovstvá sveta klubov, trikrát titul v najvyššej španielskej lige a mnoho ďalšieho.

Casemiro nastúpil prvý krát v brazílskom národnom tíme v roku 2011 a je stálicou v tíme od roku 2016, vzhľadom na jeho profesionalitu a vynikajúcu fyzickú kondíciu.

Rodák zo San Jose de Campos vie veľmi dobre rozohrávať hru a je veľmi nadaný po technickej stránke. Zároveň je kľúčový hráč pri zakladaní zmysluplných útokov, čím efektívne posúva svoj tím dopredu.

Kompletnú nomináciu Brazílie nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Brazília na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?