Belgicko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 16:15

Aké sú najväčšie mená v nominácii Belgicka na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Belgicko je súčasťou skupiny F.

Ktorých hráčov Belgicka sa oplatí sledovať?

Thibaut Courtois (30 rokov, brankár, Real Madrid)

Brankár Belgicka je v najlepšej možnej forme. V minulej sezóne sa to potvrdilo v Lige Majstrov, kde odchytal každý jeden zápas Realu Madrid, a tým pomohol vyhrať túto najprestížnejšiu európsku súťaž.

Courtois na predchádzajúcom záverečnom turnaji v Rusku inkasoval 6 gólov v siedmich zápasov, vďaka čomu si odniesol domov spolu s bronzovou medailou aj Zlatú rukavica, ktorú získava najlepší brankár turnaja.

Hoci belgická reprezentácia dokázala výborne hrať aj bez Courtoisa v júnových zápasoch Ligy Národov, stále je najlepším brankárom svojej krajiny. 

Kevin De Bruyne (31 rokov, stredopoliar, Manchester City) 

S 94 zápasmi na konte je De Bruyne jedným z najskúsenejších hráčov Belgicka a je pre tím úplne nenahraditeľný. V reprezentačnom drese strelil 25 gólov.

V minulej sezóne tento útočne zameraný stredopoliar, ktorý je Manchesteru City upísaný už ôsmu sezónu, dosiahol spolu so ziskom titulu aj nové osobné maximum v počte gólov – 15, čím sa stal šiestym najlepším strelcom ligy.

Najlepší hráč Premier League v minulej sezóne, ktorý sa dostal aj do All-Stars tímu ligy, má jednoznačné miesto aj v národnom tíme.

Romelu Lukaku (29 rokov, útočník, Inter Miláno)

Silný belgický frontman mal za Chelsea zmiešanú sezónu, do základnej zostavy sa do len 16-krát a veľa času trávil na lavičke. Pred blížiacimi sa MS v Katare odišiel na hosťovanie naspäť do Interu Miláno, kde ho po dvoch vydarených sezónach fanúšikovia privítali s otvorenou náručou.

Lukaku, ktorý sa po prvýkrát objavil v belgickom seniorskom tíme, keď mal ešte len necelých 17 rokov, je najlepším strelcom histórie krajiny s 68 gólmi v 102 vystúpeniach.

Od najlepšieho strelca Belgicka na MS 2018 v Rusku sa opäť očakáva, že v kombinácii s kapitánom Edenom Hazardom povedie svoj tím k úspechu.

Kompletnú nomináciu Belgicka nájdete na tomto odkaze >>>

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Belgicko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?