Tatara chceli viaceré tímy. Prečo ho získal ambiciózny nováčik?

Tomáš Tatar (v popredí) opúšťa Detroit a miero do Vegas.
Tomáš Tatar (v popredí) opúšťa Detroit a miero do Vegas. (Autor: TASR/AP)
Martina Janíková|27. feb 2018 o 11:25

Detroit za slovenského hokejistu získal draftové výbery.

BRATISLAVA. Slovenský útočník Tomáš Tatar zmenil dres. Celú doterajšiu kariéru v zámorskej NHL pôsobil v Detroite Red Wings, ktorý slovenského hokejistu tesne pred uzávierkou výmen vymenil do tímu nováčika z Las Vegas.

Detroit za slovenského hokejistu získal draftové výbery - tohtoročný prvokolový, budúcoročný druhokolový a v roku 2021 treťokolový.

Detroit Tatara draftoval v roku 2009 zo 60. miesta a slovenský útočník si v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta prvýkrát zahral v sezóne 2010/2011.

Celkovo odohral v základnej časti 407 zápasov a nazbieral 222 kanadských bodov.

"Chcel by som sa poďakovať organizácii Red Wings za všetky krásne roky. Skvelým fanúšikom, ktorí ma podporovali a mojim spoluhráčom, ktorí mi pomáhali a boli ako moja rodina.

Veľmi sa teším na nový začiatok vo Vegas. Som veľmi vďačný o záujem ktorý prejavili," napísal Tatar na svojom Instagrame.

Nevydarená sezóna

Prebiehajúci ročník zámorskej profiligy nevychádza slovenskému hokejistovi podľa predstáv. V 62 stretnutiach zaznamenal len 28 bodov za 16 gólov a 12 asistencií.

Jeho štatistiky kopírujú nepodarenú sezónu v podaní Detroitu, ktorý je v súčasnosti vo Východnej konferencii na 12. mieste.

Generálny manažér Vegas Golden Knights George McPhee vidí v Tatarovi dobrú investíciu a vysvetlil, prečo si ho tím vybral:

"Je rýchly, konkurencieschopný a môže skórovať. V posledných troch sezónach strelil vždy viac ako 20 gólov a má na to, aby to dokázal opäť. Môže hrať vpravo i vľavo, vpredu i vzadu. Pridali sme do tímu ďalšieho dobrého hráča. Je zrelým hokejistom, ale je stále mladý," povedal McPhee pre web nhl.com.

Draftové výbery

Už dlhšie sa špekulovalo, že Detroit chce Tatara vymeniť. Generálny manžér klubu Ken Holland uviedol pre portál MIHockey, že o slovenského hokejistu prejavili záujem viaceré tímy.

Red Wings však zaujímali draftové pozície.

"Nie sme tam, kde musíme byť," povedal Holland. "Existujú ďalšie okolnosti, ktoré vytvárajú príležitosť pre niektorých mladých hráčov, nie sme dosť dobrí. Hľadíme do budúcnosti. Ale som rád, že som mohol dostať Tomáša Tatara do skutočne dobrého tímu.

Vegas majú skvelý rok. Sú na prvom mieste v Západnej konferencii, chcú sa presadiť v play off a vyzerá to tak, že aj v budúcej sezóne budú mať dobrý tím.

Dohodli sme sa a všetky strany sú spokojné. Je to skvelá príležitosť pre Tomáša Tatara," uzavrel generálny manažér Red Wings.

"Vegas získaním Tatara dokázali, že to s úspechom v play off myslí vážne," reagovala špecializovaná televízia TSN.

Tomáš Tatar podpísal nový kontrakt s Detroitom minulý rok v lete. Je platný až do konca sezóny 2020/2021 a Vegas mu garantuje priemerný ročný plat 5,3 milióna dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatara chceli viaceré tímy. Prečo ho získal ambiciózny nováčik?