Mal hrať vo formácii s McDavidom a Draisaitlom. Nič sa nedá robiť, vraví Jurčo

Tomáš Jurčo v drese Edmontonu.
Tomáš Jurčo v drese Edmontonu. (Autor: TASR)
Jakub Benko|25. apr 2020 o 17:23

Môže hovoriť o veľkej smole.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo pred sezónou 2019/2020 prišiel do Edmontonu, kde mal opäť naštartovať svoju kariéru v NHL.

Mal za sebou vydarený ročník, ktorého záver strávil na farme Caroliny. S tímom Charlotte Checkers sa napokon tešil z majstrovského titulu v AHL.

Jurčo patril medzi najlepších útočníkov tímu. Dokopy stihol v Charlotte odohrať 37 zápasov, v ktorých nastrieľal 15 gólov a pridal 20 asistencií.

Dvadsaťsedemročný krídelník tak mohol cez leto počítať s ponukami z NHL. Vybral si ho Edmonton a príprava naznačovala, že šikovného útočníka môže čakať životná sezóna.

Mal začať v prvej formácii, skončil v štvrtej

"V kempe som hral 17-18 minút v jednom zápase a bol som aj v prvej presilovkovej formácii. Vyťažovali ma v prvých dvoch päťkách," uviedol v rozhovore pre hokejportal.net.

Tesne pred začiatkom sezóny však prišli zdravotné problémy.

Trápil ho bedrový kĺb. Ťažkosti čiastočne riešil vďaka kortizónovým injekciám.

"Dosť ma to bolelo. Bolo to presne v čase, keď som mal začať s Draisiatlom a McDavidom v prvom zápase ligy," opisuje Jurčo situáciu zo začiatku sezóny.

Po vynechaní prvých zápasov sa síce nakoniec predstavil v drese Edmontonu, no tréner ho už zaradil do štvrtej formácie. Napokon stihol odohral 12 duelov a pripísal si dokopy len dve asistencie.

Bol pripravený hrať, keď prišlo prerušenie

"Keď typ hráča ako ja hrá málo a nedostáva sa na ľad počas presiloviek, je to vidieť. Potreboval som aj trochu šťastia, možno nejaký gól odrazený od kolena, hocijako," myslí si.

Komplikácie s bedrovým kĺbom sa zhoršili natoľko, že musel ísť pod skalpel. Nasledovala takmer štvormesačná rehabilitácia, po ktorej bol pripravený opäť sa vrátiť na ľad.

"V Edmontone sa mi skvelo venovali. Ja sám som robil veci čo najlepšie, aby som sa dostal do tempa. Už som sa v podstate aj vrátil a keď som mal hrať, sezónu prerušili," vraví slovenský reprezentant.

V NHL naďalej trvá prerušenie sezóny spôsobené pandémiou koronavírusu. Nateraz nie je isté, kedy a či vôbec sa ročník dohrá.

Tomáš Jurčo (vľavo) v zápase proti Floride.
Tomáš Jurčo (vľavo) v zápase proti Floride. (Autor: TASR)

Po sezóne sa mu končí zmluva

"Nič sa nemení a pár týždňov je situácia podobná. Telefonát čakám, len keď sa niečo zmení. Ak sa nič nové nedeje, nové informácie nedostávam," dodáva Jurčo.

Nateraz najvydarenejším ročníkom preňho tak naďalej zostáva sezóna 2014/2015. V drese Detroitu vtedy odohral až 70 zápasov a pripísal si 20 bodov.

Jurčo pre zranenie a následné prerušenie sezóny prišiel o možnosť nastupovať vo formácii s Connorom McDavidom či Leonom Draisatilom.

"Pred sezónou som si predstavoval, že to bude určite inak. Nič sa však nedá robiť, musím sa pozerať dopredu na ďalšiu sezónu," uzatvára.

Zároveň platí, že po tejto sezóne sa mu v Edmontone končí zmluva. Ak nedostane novú ponuku od Oliers, stane sa neobmedzeným voľným hráčom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mal hrať vo formácii s McDavidom a Draisaitlom. Nič sa nedá robiť, vraví Jurčo