Tomáš Deák zabojuje o opasok v prestížnej organizácii FIGHT NIGHTS

V Moskve čaká Tomáša úvodný zápas pyramídy v hmotnostnej kategórii do 61kg.

Ruská organizácia FIGHT NIGHTS otvára pyramídu ôsmich bojovníkov, ktorej víťaz získa opasok šampióna bantamovej váhy (-61kg). Slovenský reprezentant Tomáš Deák dolaďuje formu a chystá sa potešiť svojich fanúšikov.

Prípravu som doladil na 120%, teraz sa už len dostávam do váhy, pomaličky odvodňujem,“ prezradil Deák. Po tom, čo si Tomáš zranil na kempe nohu a musel odrieknuť zápas na FIGHT NIGHTS 49 v Banskej Bysrici, mu bol ponúknutý zápas s Vadimom Buseevom (1-1), ktorý mal byť jeho pôvodným súperom, tentokrát ale súboj prebehne na ruskej pôde.

S týmto súperom som sa mal stretnúť na FULL FIGHTE (FIGHT NIGHTS 49 poz. red.) v Banskej Bystrici, čiže som pokračoval v príprave hneď ako sa mi uzdravila noha.“

Aj keď bude súper určite nebezpečný, je to jeden z mála bojovníkov, ktorý Deákovi sedí, čo potvrdil aj hlavný tréner Octagon Fighting Academy Ilja Škondrič.

„Je to súper, ktorý bojuje štýlom, aký mi vyhovuje. Je to troška zvláštne, lebo na svetovej úrovni sa ťažko hľadá súper, ktorý by mi vyhovoval. Môžem byť len spokojný.“

Nádielka zápasov vo FIGHT NIGHS je naozaj štedrá, Tomáš sa teda môže stať šampiónom už budúci rok.

„Kým som sa zranil, dostával som zápas každého dva a pol mesiaca, čiže po tomto zápase príde ďalší do troch mesiacov a šampiónom by som sa mohol stať budúci rok,“ objasňuje Deák.

Posledný zápas s Yusupom Saadulaevm nevyšiel Tomášovi podľa predstáv, do hry ale zasiahli iné elementy. Slovenský bojovník sa ´precukroval´ a to sa odrazilo aj na jeho výkone.

„Zmenil som diétu, teraz je kratšia. Prvýkrát som ju skúsil v Banskej Bystrici, trápil som sa, ale šľapalo to perfektne. Do Ruska si neberiem žiadne sladkosti, beriem si tam vlastnú vodu, vlastné zavákuované ovocie... Beriem si tam svoje jedlo, ktoré budem jesť pred vážením a výhradne iba po vážení. Chcem sa najesť tak, ako sa najem doma pred sparingom. Beriem si iba sacharidy a mäso.“

Súper Tomáša Deáka je postojár a tomu sa aj prispôsobuje tréning.

„Okrem tréningov v OFA, som si na box našiel chlapca, ktorý je moja výška, moja váha, čo mi veľmi vyhovuje. Je to majster Slovenska v boxe a má podobný štýl ako môj súper. Bol som na kempe v Košiciach s majstrom sveta v zápasení Jozefom Lohyňom. Zameriavali sme sa na kondičnú stránku, aby som bol schopný hodiť súpera 20x a neunaviť sa. Takže mám prípravu v postoji, ako aj na zemi,“ hovorí Deák a dodáva, že v rohu nebude chýbať Ilja Škondrič.

Súboj Deák vs. Buseev prebehne už zajtra na podujatí FIGHT NIGHTS 53.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tomáš Deák zabojuje o opasok v prestížnej organizácii FIGHT NIGHTS