Tomáš Deák je pripravený

Vladimír Bilohuščin|26. feb 2016 o 01:00

Už dnes večer sa odohrá duel medzi Tomášom Deákom a Yusup Saadulaevom. Prinášame informácie o posledných prípravách na tento zápas.

Už len niekoľko okamihov nás delí od turnaja Fight Nights 44 v ruskej Moskve, na ktorom sa predstaví aj naše želiezko v ohni Tomáš Deák. A nejedná sa o zápas v hocakej organizácii, veď Fight Nights patrí popri poľskom KSW a taktiež ruskom M-1 k najlepším ligám v Európe.

Tomášovým protivníkom bude ruský ostrieľaný borec Yusup Saadulaev, ktorý má na svojom konte vysoko pozitívnu bilanciu 14 – 4, pričom ťahá šnúru dvoch víťazstiev. Jeho najväčšou zbraňou by mal predstavovať boj na zemi a jeho 9 ukončení submisiou to len dokazuje.

Na druhej strane slovenský zástupca vyniká vo všetkých smeroch a zápas vie ukončiť či už submisiou, ako aj tvrdým úderom. Taktika do tohto zápasu bude ale jasná.

„Ide o skúseného bojovníka, ale my sme nachystaní. Taktika bude neurobiť chybu na začiatku a prevalcovať súpera Tomášovou kondíciou a nasadením,“ objasňuje hlavný tréner Ilja Škondrič.

Na otázku aké boli posledné prípravy pred zápasom Škondrič odpovedá. Posledná príprava bola zameraná hlavne na dolaďovanie formy, na rýchlosť, finiše a lapovanie. Samozrejme sme dolaďovali aj techniku a taktiku.“

Tomáš s Iljom sú už v dejisku turnaja pár dní a presne v tých išlo hlavne o dostávaní sa do váhy.

„Čo sa týka chudnutia do váhy, nie je to nikdy najlepšie. Tomáš to zvládol ale celkom dobre, cestovanie bolo taktiež v pohode.“

Na včerajšom vážení to ale nebol náš bojovník, ktorý mal problémy. Po tom, čo Tomáš navážil s prehľadom 61 kilogramov sa na váhu postavil Rus a prestrelil o dva kilogramy. Pri váhe 63 kg teda muselo dôjsť k dohode medzi aktérmi zápasu.

„Nie je to profesionálne, ale došlo k určitej dohode a na zápas sme pristúpili. Sme pripravení na sto percent, takže nás to neodradilo.“ Na otázku či pôjde o finančné vyrovnanie Škondrič odpovedá stručne: „Áno“.

Turnaj Figth Nights Global 44 sa začína dnes o 19:00, pričom zápas Tomáša Deáka s Yusup Saadulaevom sa odohrá ako desiaty v poradí.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tomáš Deák je pripravený