Tocchet iba s podmienkou, komplic na päť rokov do väzenia

SITA|4. aug 2007 o 16:57

NEWARK 4. augusta (SITA, AFP) - Bývalý štátny policajt z New Jersey James Harney, ktorý pomáhal bývalému hokejistovi Rickovi Tocchetovi organizovať nelegálne stávky na výsledky športových podujatí, bol ...

NEWARK 4. augusta (SITA, AFP) - Bývalý štátny policajt z New Jersey James Harney, ktorý pomáhal bývalému hokejistovi Rickovi Tocchetovi organizovať nelegálne stávky na výsledky športových podujatí, bol v piatok odsúdený na päťročný trest odňatia slobody. Harneymu pôvodne hrozil až 25-ročný trest, výmenou za nižší trest sa však rozhodol spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Policajt Harney čelil obvineniam z toho, že využíval svoje hliadkovacie auto na prevádzkovanie multimiliónových stávok. Medzi klientov patrili predovšetkým profesionálni hokejisti či hollywoodské hviezdy.

Tocchet, bývalý asistent najlepšieho hráča všetkých čias Wayna Gretzkého v tíme Phoenix Coyotes, priznal vinu na organizácii stávok, rezolútne však poprel ovplyvňovanie výsledkov hokejových zápasov. Štyridsaťtriročný rodák zo Scarborough v Ontariu pravdepodobne vyviazne iba s podmienečným trestom. Ďalší z obvinených James Ulmer si možno odsedí 364 dní. Zo stávkovania bola obvinená i Janet Jonesová, Gretzkého manželka, v prípade však obžalovaná nebola.

Škandál prepukol vo februári 2006 počas zimných olympijských hier. Podľa správy vyšetrovateľov skupina, ktorej súčasťou mal byť aj Tocchet, uzatvorila v období od 29. decembra 2005 do 5. februára 2006 celkovo 1000 stávok v hodnote viac ako 1,7 milióna amerických dolárov. Tocchet a jeho partneri čelili obvineniam z organizovania hazardných hier, prepierania peňazí a nelegálneho spolčovania.



pp;fr;ru

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tocchet iba s podmienkou, komplic na päť rokov do väzenia