Tocchet hlási návrat na lavičku Phoenixu

SITA|7. feb 2008 o 09:53

NEW YORK 7. februára (SITA, AFP) - Dva roky mal Rick Tocchet zakázaný prístup k hokeju. Vo štvrtok si však odpyká trest za účasť v stávkarskej afére, a tak sa hlási späť do diania v NHL, kde si ako hráč ...

NEW YORK 7. februára (SITA, AFP) - Dva roky mal Rick Tocchet zakázaný prístup k hokeju. Vo štvrtok si však odpyká trest za účasť v stávkarskej afére, a tak sa hlási späť do diania v NHL, kde si ako hráč odkrútil 18 sezón. Teraz by mal opäť nadviazať na svoje pôsobenie po boku Wayna Gretzkého na lavičke klubu Phoenix Coyotes. "Som šťastný, že som späť v NHL. Milujem tento šport, žiť bez neho bolo utrpenie," povedal Tocchet, ktorý musel prerušiť svoje spojenia so súťažou vo februári 2006, kedy boli odhalené jeho aktivity v nelegálnom stávkovom gangu. V auguste minulého roku ho v New Jersey odsúdili na dva roky podmienečne. "Spravil som chybu a draho som za ňu zaplatil. Spôsobil som bolesť svojej rodine, klubu aj celej súťaži," uviedol Tocchet.

Škandál prepukol vo februári 2006 počas zimných olympijských hier. Podľa správy vyšetrovateľov skupina, ktorej súčasťou mal byť aj bývalý hráč Philadelphie, Pittsburghu, Los Angeles, Bostonu, Washingtonu a Phoenixu, uzatvorila v období od 29. decembra 2005 do 5. februára 2006 celkovo 1000 stávok v hodnote viac ako 1,7 milióna amerických dolárov.

Zo stávkovania bola podozrivá aj Janet Jonesová, manželka Wayna Gretzkého však v prípade napokon nefigurovala medzi obžalovanými.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tocchet hlási návrat na lavičku Phoenixu