Titul v NLA obhajuje Bern, na súpiskách jediný Slovák

SITA|9. sep 2010 o 11:09

V piatok sa začne ďalší ročník švajčiarskej najvyššej hokejovej súťaže NLA (National League A). O titul bude bojovať rovnaký tucet tímov ako pred rokom.

BERN.

V základnej časti je naplánovaných 50 kôl, v play-off sa predstaví najlepšia osmička tímov o titul a spodná štvorka si zahrá play-out o miesto v baráži proti víťazovi I. ligy. Majstrovský titul bude obhajovať tím SC Bern, ktorý má na konte 12 prvenstiev vo švajčiarskom šampionáte.

Na súpiskách tímov najvyššej švajčiarskej súťaže je momentálne iba jediný slovenský hokejista - útočník Peter Sejna. Hráč HC Davos však zasiahne do bojov pravdepodobne až po Novom roku, keďže sa zotavuje po operácii päty. V minulej sezóne v NLA hrávalo až kvarteto Slovákov, zatiaľ čo Sejna iba prestúpil z Zürichu do Davosu, Juraj Kolník zamieril do KHL a dvojica Radoslav Suchý, Ľuboš Bartečko začne sezónu 2010/2011 v extraligovom Poprade.

Program 1. kola švajčiarskej NLA 2010/2011:

HC Ambri-Piotta - Raperswil-Jona Lakers, HC Davos - SC Langnau Tigers, HC Fribourg-Gottéron - EHC Biel, Kloten Flyers - Servette Ženeva, HC Lugano - Zürich SC Lions, EV Zug - SC Bern

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švajčiarsko»Titul v NLA obhajuje Bern, na súpiskách jediný Slovák