Košice nedokonali obrat, do semifinále postúpili Poprad a Nitra

Hráči HK Nitra oslavujú víťazstvo a postup do semifinále.
Hráči HK Nitra oslavujú víťazstvo a postup do semifinále. (Autor: Radovan Stoklasa - TASR)
SITA|20. mar 2019 o 21:17

Vyrovnaný zápas v Trenčíne rozhodla až tretia tretina.

TRENČÍN. Hokejisti HK Nitra sa predstavia v semifinále najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2018/2019. Nitrania zvíťazili na ľade Dukly Trenčín 2:0 v šiestom stretnutí štvrťfinále play-off a sériu ovládli 4:2 na zápasy.

Nitra rozhodla v poslednej tretine

Vyrovnaný duel dlho nepriniesol žiadne góly a viac ako päťtisícová návšteva si počkala na prvý presný zásah až do tretej tretiny. Bolo to domáce mužstvo, ktoré v 49. min inkasovalo.

Nahodený puk z hokejky nitrianskeho obrancu Branislava Mezeia skončil až za chrbtom Michala Valenta. Pri troške šťastia mohli hostia rýchlo viesť aj vyšším rozdielom, no proti bola dvakrát konštrukcia domácej brány.

Trenčania sa v závere snažili vyrovnať skóre stretnutia pri hre bez brankára. Nitra si však víťazstvo a aj postup do semifinále play off postrážila, čo potvrdil gólom do prázdnej bránky slovenský reprezentant Róbert Lantoši.

Týmto duelom ukončil aktívnu hráčsku kariéru kapitán Trenčína Branko Radivojevič. "Šiesty zápas proti Nitre bol môj posledný. Samozrejme, radšej by som končil víťazstvom a s pohárom nad hlavou, ale taký je hokej.

Som veľmi rád, že som mohol kariéru ukončiť tam, kde som ju aj začal. Chcel by som zostať pri trenčianskom hokeji. Myslím, že mu mám čo ponúknuť - či už na takej, alebo onakej pozícii. V najbližších dňoch si s vedením sadneme a podiskutujeme čo ďalej," uviedol 38-ročný Radivojevič.

Dukla Trenčín - HK Nitra v šiestom zápase štvrťfinále play off: fotogaléria

2.5.2019

Poprad využil tretiu šancu na postup

O postupe do semifinále rozhodli aj hokejisti Popradu, ktorí na vlastnom ľade zdolali Košice 4:2 a rovnakým pomerom ovládli aj celú sériu. Domáci nechceli premrhať ďalšiu šancu na spečatenie postupu a základ víťazstva položili už v prvej tretine.

O dva gólové momenty sa postarali Daniel Brejčák s Jindřichom Abdulom. Hosťom sa v druhej tretine nepodarilo nájsť odpoveď na popradské góly a domáci následne pridali ďalší zásluhou Martina Belluša. Prekonať domáceho gólmana Tomáša Vošvrdu dokázali Košičania až v záverečnej tretine.

Po znížení Marcela Haščáka a Ladislava Nagya bol náskok Popradu už len o jediný gól. Domáci sa o postup bili až do samotného záveru stretnutia. V 59. min potvrdil víťazstvo domácich gólom do prázdnej bránky Samuel Mlynarovič.

Semifinálové dvojice:

Banská Bystrica - Poprad

Zvolen - Nitra

Tipsport liga - štvrťfinále play off:

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 49. Mezei, 59. Lantoši (Rais)

Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Snášel - Výleta, Šefčík, 5783 divákov

/konečný výsledok série 2:4, do semifinále postúpila Nitra/

Zostavy:

Trenčín: M. Valent - D. Krejčí, Rýgl, Frühauf, Cebák, Gula, T. Bokroš, M. Božík, Luhový - Sojčík, Ölvecký, Radivojevič - M. Hecl, Sádecký, Bartovič - J. Švec, Radjenovic, Varga - O. Mikula, J. Pardavý ml., D. Hudec

Nitra: Šimboch - McCormack, Mezei, Korím, Miroslav Pupák, M. Versteeg, Rais, A. Sloboda - Majdan, Šiška, Čaládi - Lantoši, Kerbashian, Scheidl - B. Rapáč, Bortňák, S. Buček - Pätoprstý, M. Slovák, Hrušík

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS):

Peter Oremus (tréner Trenčína): "Myslím si, že všetky zápasy s Nitrou boli veľmi kvalitné. Nemusíme sa hanbiť za predvedené výkony. Chýbal nám gól, mali sme aj množstvo presiloviek, ale, žiaľ, nepremenili sme ich. Chlapci urobili maximum. Počas sezóny bolo viac rušivých momentov, ale zomkli sme sa a vďaka tomu sa ľudia vrátili na štadión."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Opäť to bolo o jednom góle. Výborne chytali obaja brankári. Dukla bola veľmi unavená, hrali s menej hráčmi a potom sú závery zápasov zložitejšie. Juraj Šimboch chytal naozaj skvelo. Oba tímy hrali v ofenzíve nadpriemerne vzhľadom na play off, ale v šiestom či siedmom zápase sa už hrá defenzívnejšie a počítajú sa aj špinavé góly. My sme ich dali."

HK Poprad - HC Košice 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Góly: 4. D. Brejčák (K. Miller, L. Paukovček), 14. Abdul (Miner), 28. Belluš (Salija, Buzzeo), 59. Mlynarovič (D. Bondra) - 46. Marcel Haščák (L. Nagy), 51. Dudáš (Šedivý, Suja)

Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, Štefik - Gajan st., Gegáň, 4023 divákov

/konečný výsledok série 4:2, do semifinále postúpil Poprad/

Zostavy:

Poprad: Vošvrda - D. Brejčák, Miner, Petran, Fabian, Salija, Erving, Ťavoda, K. Karalahti - P. Svitana, Mlynarovič, D. Bondra - Buzzeo, Zagrapan, S. Takáč - Matúš Paločko, Heizer, K. Miller - Belluš, L. Paukovček, Abdul

Košice: J. Laco - Koch, T. Slovák, Dudáš, Šedivý, Pulli, Čížek, Derľuk - L. Nagy, Suja, Spilar - Hričina, Brophey, J. Sýkora - Marcel Haščák, Ignatuškin, Ščerbatov - T. Klíma, Galamboš, Jokeľ - Š. Petráš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice nedokonali obrat, do semifinále postúpili Poprad a Nitra