Bystričania sa trápili s posledným tímom ligy, rozhodlo až predĺženie

Hokejisti Banskej Bystrice - ilustračná fotografia.
Hokejisti Banskej Bystrice - ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. dec 2020 o 21:04

Domáci využili štyri presilovky.

Tipos extraliga - dohrávka 19. kola:

Banská Bystrica - Liptovský Mikuláš 4:3 pp (0:0, 1:0, 2:3 - 1:0)

Góly: 34. Faško-Rudáš (Breton, Winquist), 43. Vybíral (Ďatelinka, Šimun), 54. Vašaš (Ďatelinka), 63. Drew (Breton, Wingusit) - 48. Portokalis (Uhrík), 52. Valtola (Hamráček), 58. Hamráček (Lištiak, Haluška).

Rozhodovali: Snášel ml., Kalina - Janiga, Bogdaň, vylúčení na dve min.: 4:6, vyššie tresty: Drew 10 minút za nešportové správanie - Pavúk 10 minút za hrubosť, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0. Bez divákov.

Banská Bystrica: Vay - Drew, Breton, A. Žiak, Ďatelinka, Demo, Petrinec - Lamper, Winquist, Faško-Rudáš - Vašaš, Ro. Huna, Vybíral - Melcher, Šimun, K. Gabor - Kraut, Tamáši, Vyhonský

Liptovský Mikuláš: Krasanovský - Kurali, Pavúk, Valtola, Petran, Matej Bača, Mezovský, Rusina, Parobek - Ru. Huna, Oško, Štrauch - M. Surový, Lištiak, Hamráček - Portokalis, Uhrík, Králik - Kalousek, M. Matoušek, Haluška

ZVOLEN. Hokejisti tímu HC'05 Banská Bystrica zvíťazili v dohrávke 19. kola Tipos extraligy nad MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:3 po predĺžení.

Banskobystričania nastúpili vo svojom dočasnom domovskom stánku vo Zvolene s novou posilou Róbertom Hunom. Ten prišiel z Levíc na striedavý štart a nastúpil proti svojmu staršiemu bratovu Rudolfovi Hunovi.

Nepremenené šance

Prvá tretina bola v réžii hokejistov spod Urpína, boli aktívnejší, miestami si vytvorili tlak a mali aj dostatok šancí. Tie postupne mali Melcher, Drew, Vašaš a Lamper, ale brankár Krasanovský bol pozorný.

Liptáci mohli skórovať z presilovky, ale zahrali ju zle. Po nej opäť dominovali Bystričania, ale ani jedna zo striel sa neujala.

V druhej tretine sa obraz hry nemenil.

Prevahu mali Banskobystričania, no hostia mohli skórovať z protiútoku Haluškom, avšak ten recept na brankára súpera nenašiel.

Gólom sa neskončila ani druhá presilovka Liptovského Mikuláša. Naopak, v nej mohli ísť do vedenia domáci, v prečíslení zakončoval Šimun, ale Krasanovský už po niekoľkýkrát podržal svoj tím.

Kapituloval napokon až v 34. minúte po strele Faška-Rudáša z medzikružia, ktorý ťažil z perfektnej prihrávky Bretona v presilovke. Hokejisti spod Urpína mohli do prestávky navýšiť svoje vedenie, ale Vašaš mieril do hornej žŕdky.

Liptáci neboli od výhry ďaleko

Na začiatku tretej tretiny domáci celok využil aj druhú početnú výhodu. Po strele kapitána Ďatelinku sa z dorážky presadil Vybíral.

Tretí gól potom nepridali v dobrých príležitostiach Lamper s Vašašom a mohlo ich to mrzieť, pretože Mikulášania ťažili z chyby gólmana Vaya, keď bránku obišiel Portokalis a zasunul do nej puk.

Vyrovnanie mal následne na hokejke Valtola. Šancu nevyužil, no v hre štyroch proti štyrom sa mu predsa len podarilo skórovať. Vaya tentoraz prekvapil nahodený puk od modrej čiary, keď mal zakrytý výhľad.

Barani však ťažili aj z tretej presilovky, Krasanovského prepálil z kruhu Vašaš. Stav 3:2 taktiež dlho nevydržal, keďže hostia využili ďalšiu chybu súpera a zblízka sa bekhendom presadil v 58. minúte Hamráček.

Liptáci mohli dosiahnuť prvú výhru v sezóne, ale v predĺžení nevyužil tutovku Štrauch. Následne hrali Bystričania presilovku a Drew tvrdou strelou z kruhu zabezpečil svojmu tímu dva body.

Hlasy po zápase:

Norbert Javorčík, tréner Banskej Bystrice: "Od začiatku sa nám daril napĺňať herný plán, teda mať dobrú defenzívu, nepúšťať súpera do streleckých príležitostí, získavať puk jednoduchou hrou a byť dôrazní pred bránkou. Tým si aj vytvárať šance.

Mikuláš však veľmi dobre hral v priestore pred bránkou, boli sme často tiesnení pri našich šanciach, vždy tam bola nejaká hokejka a keď už sme prekonali brankára, zvonila žŕdka. Rozhodli napokon špeciálne situácie, teda presilovky a oslabenia. My sme dali všetky góly v početných výhodách, pracovali sme na nich, góly padli po nacvičených veciach i po kreativite hráčov."

Milan Jančuška, tréner L. Mikuláša: "Ťažko sme sa rozbiehali. Bolo cítiť náročný program, ktorý sme mali za sebou. Slabo sme korčuľovali od začiatku, Banská Bystrica išla zaslúžene do vedenia 2:0. Urobili sme potom korektúry v zostave a tieto zmeny pomohli. Vyrovnali sme.

Škoda chybného nášho striedania v predĺžení, v oslabení sme dostali štvrtý gól. Všetky inkasované góly sme dostali v oslabeniach. Je to škoda. Nebyť zbytočných faulov, tak sme mohli bodovať naplno."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bystričania sa trápili s posledným tímom ligy, rozhodlo až predĺženie