Vyrovnaný súboj Dukiel zvládli lepšie Michalovce, Zvolen je krok od postupu

Momentka zo zápasu Dukla Trenčín - Dukla Ingema Michalovce.
Momentka zo zápasu Dukla Trenčín - Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)
TASR, Sportnet|6. apr 2021 o 20:44 (aktualizované 6. apr 2021 o 20:52)

Hokejisti Michaloviec sa ujali vedenia v sérii proti Trenčínu.

TRENČÍN. Hokejisti Zvolena sú krok od postupu do semifinále Kaufland play off Tipos extraligy. V utorkovom treťom zápase štvrťfinále vyhrali v Nových Zámkoch 4:2 a v sérii vedú 3:0.

O postupe môžu rozhodnúť už v stredu, keď je o 15.00 h na programe štvrtý zápas opäť v Nových Zámkoch.

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili na ľade HK Dukla Trenčín 2:1. V sérii sa ujali vedenia 2:1, štvrtý duel je na programe v stredu 7. apríla o 18.00 h opäť v Trenčíne.

Prvý zápas na trenčianskom ľade sa začal opatrne. Ani jedno z mužstiev nechcelo urobiť zbytočnú chybu. Hostia boli o niečo aktívnejší a niekoľkokrát preverili pozornosť gólmana Valenta, ktorý bol však pozorný.

V 11. minúte domáci zle striedali. Z úvodnej presilovky aj padol prvý gól. Trenčania mali ideálny vstup do druhej tretiny, keď sa im už po pol minúte podarilo vyrovnať.

V tretej tretine sa čakalo, kto ako prvý urobí vážnejšiu chybu. Hra mala vysoké tempo, no šance nepribúdali.

Rozhodnutie napokon priniesla 56. minúta. Southorn na seba naviazal hráčov, Erikinjuntti zostal medzi kruhmi osamotený a strelou z voleja skóroval.

Nádeje domácich na lepší výsledok zhasli tri minúty pred koncom stretnutia, keď Ackered dostal dvakrát nižší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off - 3. zápasy:

Trenčín - Michalovce 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 21. Paukovček (Sojčík, Sádecký) - 12. Erkijuntti (Regenda, McCormack), 56. Erkinjuntti (Southorn, Lehtonen)

Rozhodovali: Snášel, Adamec - Durmis, Šoltés, vylúčení: 5:5, 10 min OT Ťavoda (napadnutie zozadu), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

/stav série 1:2/

Trenčín: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Sádecký, Paukovček, Sojčík - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, Švec, Kettunen - Reddick, Valach, Krajč - Beták

Michalovce: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Southorn, Šedivý, Ťavoda, Karaffa, Lačný - Takáč, Lalancette, Hickmott - Erkinjuntti, Lehtonen, Korhonen - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Suja, Mašlonka

Nové Zámky - Zvolen 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

Góly: 26. Rogoň (Västilä, Doggett), 55. Rogoň (Seppanen, Majdan) - 10. Stupka (Marcinek, Kubka), 27. Kolenič (Melancon), 30. Mikúš (Zuzin), 33. Viedenský (Zuzin, Kubka)

Rozhodovali: M. Korba, Hronský - Crman, Synek, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

/stav série: 0:3/

Nové Zámky: Kiviaho - Hain, Västilä, Fereta, Holenda, Roman, Mikuš, Šeliga, Petrík - Števuliak, Doggett, Rogoň - Varga, Ondrušek, Jurík - Majdan, Seppanen, Obdržálek - Zahradník, Andrisík, Okoličány

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, Mikúš, Bondra - Nuutinen, Puliš, McPherson - Stupka, Viedenský, Zuzin - Kolenič, Tibenský, Marcinek - Jedlička

Hlasy po zápase

Gergely Majoross, tréner N. Zámkov: "Bol to náš najslabší výkon v tejto sérii. Dnes sme neboli schopní Zvolenčanov nejako ohroziť. Využili sme aspoň dve presilovky a to bola jediná vec, ktorá nám dnes vyšla. Nebolo to z našej strany také, ako sme si predstavovali a neurobili sme dostatok, aby sme tento zápas vyhrali. Aspoň v tretej tretine sme ukázali, že dokážeme zatlačiť súpera, ale takto musíme hrať celý zápas."

Andrej Kmeč, asistent trénera Zvolena: "Všetko sme dnes podriadili úspechu a prakticky od začiatku sme mali zápas pod kontrolou. Výnimkou bolo iba záverečných päť minút, keď súper znížil a potom nás zatlačil, ale zvládli sme to. Naše víťazstvo je zaslúžené a dôležité, stav 3:0 v sérii je pre nás veľmi priaznivý. Aj zajtra chceme hrať našu hru a nepúšťať domácich do tlaku. Nič zásadné meniť nebudeme, sériu chceme ukončiť v štyroch zápasoch."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vyrovnaný súboj Dukiel zvládli lepšie Michalovce, Zvolen je krok od postupu