Slovan v úvode play off vynuloval Nitru, Detva vzdorovala Popradu dve tretiny

Tomáš Zigo (vľavo) a Tomáš Matoušek sa tešia po strelenom góle.
Tomáš Zigo (vľavo) a Tomáš Matoušek sa tešia po strelenom góle. (Autor: TASR)
TASR|31. mar 2021 o 18:07 (aktualizované 31. mar 2021 o 21:40)

Slovan strelil tri góly v presilovkách a jeden v oslabení.

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili v úvodnom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy na domácom ľade nad HK Nitra vysoko 5:0 a ujali sa vedenia v sérii.

Slovanisti rozhodli v prvých dvoch tretinách, ktoré vyhrali zhodne 2:0. Tri góly strelili v presilovkách a jeden v oslabení.

Tretiu tretinu poznačili nervozita, tvrdé osobné súboje, fauly a časté šarvátky. Hra sa tak často kúskovala a na ľade sa viac bojovalo.

V závere zápasu hral Slovan ešte presilovku a využil ju, na 5:0 zvýšil Harris. Slovan si tak v úvodnom zápase štvrťfinálovej série pripísal jednoznačné víťazstvo.

Druhé stretnutie je na programe vo štvrtok opäť na štadióne Ondreja Nepelu.

Hokejisti HK Poprad vyhrali na domácom ľade nad HC 07 Detva 6:3 a ujali sa vedenia v sérii. Hostia vyrovnali v zápase na 2:2 i 3:3, no Poprad potom pridal ďalšie tri góly.

Domáci Popradčania mali raketový nástup. Už v 3. minúte rozvlnil sieť za chrbtom Petríka Livingston. O tri minúty neskôr potrestal chybu v rozohrávke Detvy aj vďaka prispeniu odrazu puku od rozhodcu nekompromisný Handlovský - 2:0.

Popradčania mali v prvej časti hry aj ďalšie šance, ale svoje vedenie nevylepšili. v ďalšom priebehu Detva dvakrát vyrovnala.

Rozhodujúci gól Popradu strelil v presilovke 5 na 3 Skokan a záverečná tretina už patrila domácim. Druhé stretnutie je na programe vo štvrtok opäť v Poprade.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off:

Slovan Bratislava - Nitra 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Góly: 8. O'Donnel (Buček, Zigo), 18. Zigo (O'Donnel), 24. Matoušek (Valach), 30. Gašpar (Harris, Maier), 57. Harris (Gašpar, Meszároš)

Rozhodovali: Orolin, Müller - Jedlička, Jurčiak, vylúčení: 6:10 na 2 min, navyše: Bajtek 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:1, bez divákov

/stav série: 1:0/

Slovan: Parks - Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Valach - Buček, Harris, Gašpar - O'Donnell, Kytnár, Šišovský - Matoušek, Zigo, Rapáč - Lukošík, Bortňák, Kundrík - Jendek

Nitra: O'Connor (24. Cowley) - Bodák, Mezei, Nemec, Švarný, Vitaloš, Ege, Hřebíček, Pupák - Holešinský, Slovák, Tvrdoň - Žitný, Hrnka, Finlay - Fominych, Kollár, Bajtek - Minárik, Šiška, Múčka

Hlasy po zápase

Robert Döme, tréner Slovana: "S výsledkom aj s hrou sme spokojní. Stále nás čaká ťažká séria, ale dnes k tomu mužstvo pristúpilo tak, ako malo. Myslím si, že sme hrali jeden z najlepších zápasov pod mojím kormidlom. Hráči hrali konečne play off hokej a myslím si, že dnes sme boli lepší tím. Sme spokojní s hrou presilovkovej formácie, tí hráči boli zranení, teraz sa dali dokopy a sme za to veľmi radi."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Pre mňa je ten výsledok až príliš jednoznačný. Na to, že sme desať dní odpočívali, herný prejav nebol na takej úrovni. Zlyhali sme jednoznačne v korčuľovaní, v tom som videl obrovský rozdiel. Ako keby hrala extraliga s prvou ligou. Bez toho sa nepohneme ďalej, ak sa chceme vyrovnať Slovanu, musíme začať pri tomto."


Poprad - Detva 6:3 (2:0, 2:3, 2:0)

Góly: 3. Livingston (Zagrapan, Handlovský), 6. Handlovský, 28. Mešár (Mashinter), 35. Skokan (Livingston, Svitana), 56. Skokan, 60. Haščák - 24. Askarov (Gachulinec, Downing), 27. Čacho (Askarov), 31. Askarov (Downing, Gachulinec)

Rozhodovali: Štefik, Hronský - Durmis, J. Konc ml., vylúčení: 4:4, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov

/stav série: 1:0/

Poprad: Vošvrda - Brejčák, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, Ulrych, Kramár, Hudec - Svitana, Skokan, Haščák - Tavi, Preisinger, Vandas - Livingston, Zagrapan, Handlovský - Mešár, Matej Paločko, Mashinter - Jevoš

Detva: Petrík - Jendroľ, Turan, Rymsha, Gachulinec, Rais, King, Lalík - Ščurko, Klíma, Ľupták - Askarov, Downing, Sýkora - Cox, Čacho, Charbonneau - Bača, V. Fekiač, Žilka - Magdolen

Hlasy po zápase

Peter Mikula, tréner Popradu: "Úvodná tretina bola z našej strany zaujímavá a hlavne efektívna. Potom sme sa vrátili k našej staromódnej veci, keď v druhej tretine vždy nakopneme súpera rôznymi individuálnymi chybami. Súper to dokonale využil gólmi v presilovkách. Do tretej tretiny sme hráčov ladili skôr defenzívne, aby toľko neútočili a vyčkávali na chybu súpera, ktorá aj prišla."

Ernest Bokroš, tréner Detvy: "Každá prehra nás mrzí. Tá dnešná veľmi, pretože aj keď nám ušiel začiatok stretnutia, tak sme sa výborne vrátili a vyrovnali stav na 2:2. Bohužiaľ sme sa nechali po zbytočných fauloch vylúčiť do troch, trvalo to príliš dlho a súper to využil a znovu nám odskočil. Aj keď sme sa znova dotiahli, myslím, že sme sa po individuálnych chybách pripravili o dobrý výsledok. Gól do prázdnej bránky v závere už neriešim, to sme hrali vabank."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan v úvode play off vynuloval Nitru, Detva vzdorovala Popradu dve tretiny