Zvolen má majstrovský mečbal. Po boji zdolal Poprad

Hokejisti HKM Zvolen v 3. finále play off Tipos extraligy medzi tímami Poprad a Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen v 3. finále play off Tipos extraligy medzi tímami Poprad a Zvolen. (Zdroj: TASR)
Sportnet, TASR|3. máj 2021 o 20:55 (aktualizované 3. máj 2021 o 22:28)

V utorok je v Poprade na programe štvrtý zápas.

Tipos extraliga - finále - 3. zápas 

Poprad - Zvolen 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1 )

Góly: 29. Dalhuisen - 28. McPherson, 69. Melancon (Bondra)

Rozhodovali: D. Konc st., Novák - Synek, Jedlička

vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0,

350 divákov

Poprad: Hamerlík - Drgoň, Hudec, Kramár, Dalhuisen, Demo, Brejčák, Hodorovič - Svitana, Skokan, Haščák - Handlovský, Preisinger, Vandas - Livingston, Bjalončík, Tavi - Mešár, Matej Paločko, Mashinter - Zagrapan.

Zvolen: Rahm - Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Meliško - Bondra, Viedenský, Stupka - McPherson, Mikúš, Nuutinen - Marcinek, Tibenský, Kolenič - Gubančok, Halama, Jedlička - Ďuriš.

/Zvolen vedie 3:0 na zápasy/

POPRAD. Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v pondelok v treťom finále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Poprad 2:1 po predĺžení a v sérii vedú už 3:0.

O zisku titulu môžu rozhodnúť už v utorok, keď je na popradskom ľade na programe štvrtý zápas. O triumfe Zvolenčanov rozhodol v 69. minúte kanadský obranca TJ Melancon.

"Prišli sme sem vyhrať hneď tento zápas. V prvej tretine sme mali dobrý pohyb. V druhej sme dali gól, potom nešťastný dostali. Ubránili sme v tomto súboji viacero oslabení, potom sami nevyužili v závere tretej tretiny početnú výhodu.

Súper však má šikovných hráčov, ale ubránili sme to," hodnotil duel asistent hosťujúceho kouča Andrej Podkonický do kamier RTVS.

"Zvolen bol efektívnejší. Darmo hovoriť niektorým jedincom, aby častejšie strieľali. Nevytvorili sme dostatočný tlak na bránku súpera, ako si to žiadala situácia.

Jedným z dôvodov, že sme vo finále nezvíťazili ani raz, je, že sme ešte nevyužili ani jednu presilovku. Zvolen však ešte nevyhral štyri zápasy, my musíme zabojovať. Srdce tam bolo, ale chýbal lepší tlak na bránku," komentoval kouč Popradu Peter Mikula.

Chýbali viaceré opory

Do tretieho finálového duelu nastúpili oba tímy v oklieštených zostavách bez viacerých opôr. Hra bola preto z oboch strán veľmi opatrná. Viac sa do zakončenia pochopiteľne tlačili domáci, ktorý si zahrali dve presilové hry po sebe.

Kombinácie prvej špeciálnej formácie Popradu ale gólom neskončili. V závere prvej tretiny si početnú výhodu vyskúšali aj Zvolenčania. Hamerlík v nej ale veľa práce nemal.

Druhá tretina mala vyrovnaný priebeh. Do vedenia šli najprv v 28. minúte hostia počas presilovej hry. McPhersonovu strieľanú prihrávku si domáci stečovali do vlastnej siete.

O rovnovážny stav sa postaral popradský obranca Dalhuisen. Jeho nahodenie od modrej doplachtilo až za Rahmov chrbát. Zostávajúce minúty prostrednej časti veľa vzruchu nepriniesli.

Druhé finálové predĺženie

Tretia tretina sa začala opatrne. Domáci si v nej hneď na začiatku zahrali presilovú hru, veľa toho ale nevymysleli. Postupom času mali mierne navrch Zvolenčania. Popradská lavička tŕpla najmä v samom závere.

V 56. minúte putoval na lavicu hanby Preisinger a Hamerlík sa poriadne zapotil. Vo finálovej sérii sa preto už druhý raz predlžovalo.

Fanúšikovia.
Radosť hráčov HKM Zvolen.
Poprad - Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen.
Poprad - Zvolen.
Poprad - Zvolen.

V predĺžení sa hra kúskovala častými prerušeniami hry. Väčšiu snahu smerom dopredu síce vyvíjali Popradčania, ale rozhodnutie prišlo v 69. minúte z hokejky Melancona.

Jeho strela z uhla preletela Hamerlíkovi ponad rameno -1:2. Zvolen sa ujal vedenia 3:0 v sérii a od titulu ho delí jediné víťazstvo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen má majstrovský mečbal. Po boji zdolal Poprad