Tevez možno odíde z Manchestru City

TASR|16. máj 2011 o 09:03

Kapitán futbalistov Manchestru City Carlos Tevez znovu naznačil, že hrozí jeho odchod z klubu.

LONDÝN. Argentínska hviezda túži byť bližšie pri svojej rodine vo vlasti. Útočník už v decembri požiadal vedenie klubu o prestup do iného klubu, no neskôr sa rozhodol zotrvať a v sobotu sa pričinil k zisku prvej trofeje po 35 rokoch, keď City triumfovalo v Pohári FA.

"Nemám problém s nikým v klube, pohoda vládne aj vo vzťahu k trénerovi Mancinimu, no musím prebrať s mojou rodinou, či zostanem, alebo nie. Moja rodina a moje deti sú od Manchestru veľmi ďaleko. Ak odídem, nebude to profesionálne rozhodnutie, ale súkromné," zdôraznil Tevez.

City síce disponuje bohatým ofenzívnym potenciálom a vďaka bohatému majiteľovi klubu z Abú Zabí by si mohlo dovoliť kúpu adekvátnej náhrady za Argentínčana, no Tevezovu dôležitosť pre kolektív zdôraznil taliansky kouč aj tým, že ho v sobotu neváhal nasadiť do základnej zostavy aj napriek tomu, že len pred pár dňami sa po zranení vrátil do tímu.

Bývalého kanoniera mestského rivala z United by určite privítalo v domovine hneď niekoľko klubov, no je málo pravdepodobné, že by si mohli dovoliť splniť nároky City na odstupné. No prestup do iného európskeho klubu by nechalo fanúšikov City v rozpakoch, lebo veľa času na cestovaní do Argentíny za rodinou by Tevez neušetril.

"Nie je to len o vzdialenosti," naznačil tajnostkársky Tevez. Aj preto sa ako logické riešenie javí prestup do niektorého zo španielskych klubov, kde by sa jeho rodina pre jazykovú i kultúrnu blízkosť mohla bezproblémovo usadiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tevez možno odíde z Manchestru City