VIDEO: Djokovič spustil tirádu na fanúšikov. Neakceptujem to, odkázal

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|8. júl 2024 o 23:08

Fanúšikovia na centrálnom kurte poväčšine fandili nórskemu tenistovi.

LONDÝN. Novak Djokovič predviedol na Wimbledone zatiaľ najlepší výkon, keď zdolal Holgera Runeho z Dánska 6:3, 6:4, 6:2 a postúpil do štvrťfinále, a potom v pondelok spustil tirádu na adresu "neúctivých" fanúšikov.

Tridsaťsedemročný Srb vyhral úvodných 12 bodov v súboji na centrálnom kurte proti pätnástemu nasadenému hráčovi a okrem menšieho výkyvu v závere druhého setu bol počas celého zápasu klinický, keď po pätnásty raz v kariére postúpil medzi posledných osem.

Sedemnásobného šampióna však vyburcovali niektorí diváci, ktorí Nórove občasné momenty brilantnosti vítali skandovaním "Ruuune!" a v rozhovore na kurte sa nezdržal.

"No všetkým fanúšikom, ktorí majú rešpekt a zostali tu dnes večer, veľmi pekne ďakujem, z celého srdca si to vážim," povedal Djokovič.

"A všetkým ľuďom, ktorí sa rozhodli nerešpektovať hráča, v tomto prípade mňa, prajem dobrú noc!"

Keď sa do rozhovoru vložil moderátor na kurte a naznačil, že fanúšikovia iba skandovali meno jeho mladého súpera, Djokovič prosil o odpustenie.

"Neakceptujem to, nie, nie, nie. Viem, že tam fandili Runemu, ale to je zámienka aj na bučanie. Počúvajte, na okruhu som už viac ako 20 rokov. Takže mi verte, že poznám všetky triky. Viem, ako to funguje. Je to v poriadku. Je to v poriadku.

"Sústredím sa na úctivých ľudí, ktorí majú rešpekt, ktorí zaplatili lístok, aby sa dnes prišli pozrieť a milujú tenis a oceňujú hráčov a úsilie, ktoré vynakladajú.

"Hral som v oveľa nepriateľskejšom prostredí. Verte mi, vy sa ma nemôžete dotknúť."

Akékoľvek pochybnosti o kolene, ktoré mu operovali po odstúpení z French Open, rozptýlil, keď sa po trávniku centrálneho dvorca kĺzal svojím zvyčajným spôsobom.

Jediný krátky výpadok prišiel, keď Rune podával za stavu 3:5 v druhom sete a zaostával 0:40, ale podarilo sa mu zachrániť tieto setbaly a ďalšie tri predtým, ako si udržal servis.

V nasledujúcej hre Rune zrazu vyzeral nebezpečne a mal bod na návrat na 5:5, ale keď ho Djokovič zachránil a bekhendom po čiare si vybojoval ďalší setbal, ktorý potom premenil, bolo po zápase.

Dvadsaťjedenročný Rune občas predviedol údery, vďaka ktorým sa naňho tak dobre pozerá, ale bolo v ňom príliš veľa chýb a chýbalo mu presvedčenie, pretože prehral desiaty po sebe idúci zápas na úrovni Tour proti súperovi z prvej päťky.

Djokovič, ktorý sa snaží stať prvým hráčom, ktorý získa 25 grandslamových titulov, nastúpi v stredu na svoje rekordné 60. grandslamové štvrťfinále proti Austrálčanovi Alexovi De Minaurovi.

"Cítim sa dobre," povedal. "Alex je jeden z najrýchlejších, ak nie najrýchlejší hráč na Tour. Takže viete, že budem musieť veľa behať. Ale behanie si užívam aj v 37 rokoch, takže som v pohode," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»VIDEO: Djokovič spustil tirádu na fanúšikov. Neakceptujem to, odkázal