Mužský tenis už nevynáša najviac. Swiateková v zárobku predbehla Sinnera

Iga Swiateková pózuje s trofejou po víťazstve na Roland Garros 2024.
Iga Swiateková pózuje s trofejou po víťazstve na Roland Garros 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. jún 2024 o 15:00

Iga Swiateková sa dostala cez hranicu 31 miliónov dolárov.

BRATISLAVA. Poľská tenistka Iga Swiateková ako staronová šampiónka Roland Garros v Paríži v tomto kalendárnom roku zarobila na odmenách už 6,68 milióna dolárov (6,21 milióna eur).

Je to oveľa viac ako u najlepšie zarábajúceho muža Jannika Sinnera. Čerstvá mužská svetová jednotka z Talianska zarobila v sledovanom období tenisom 5,16 milióna USD (cca 4,80 milióna eur), nasledujú Alexander Zverev (4,31 milióna eur) a Carlos Alcaraz (4,21 milióna eur).

Na piatom mieste rebríčka odmien je Bieloruska Arina Sobolenková so sumou 3,71 milióna USD, teda 3,45 milióna eur.

"Od roku 2003 až doteraz v tenise platilo, že žiadna žena nebola v jednej sezóne lepšie zarábajúca ako najlepší muž.

Pred 21 rokmi mala Belgičanka Kim Clijstersová na účte 4,47 milióna USD, čím predbehla Švajčiara Rogera Federera so štyrmi miliónmi," napísal dátový reportér Lev Akabas na sociálnej platforme X, upozornil na to Przeglad Sportowy na svojom webe.

Rovnaký zdroj pripomína, že svetová ženská jednotka Swiateková v zárobkoch z tenisu nedávno predstihla krajanku Agnieszku Radwanskú, ktorá počas kariéry zarobila na prémiách 27 683 807 USD.

Swiateková sa už dostala cez hranicu 31 miliónov a v historickom rebríčku odmien v ženskej kategórii jej patrí deviata priečka. Na čele je Američanka Serena Williamsová s takmer 95 miliónmi.

Iga Swiateková v nedávnom finále Roland Garros zdolala Talianku Jasmine Paoliniovú 6:2, 6:1. Poľka získala už svoj piaty grandslamový titul a štvrtý v Paríži, za ktorý zinkasovala 2,4 milióna eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mužský tenis už nevynáša najviac. Swiateková v zárobku predbehla Sinnera