Výhovorky na absenciu Djokoviča odmietajú. Srbi považujú prehru so Slovenskom za šokujúcu

Viktor Troicki a Novak Djokovič
Fotogaléria (23)
Viktor Troicki a Novak Djokovič (Autor: SITA/AP)
TASR|3. feb 2024 o 17:09

Slovenskí tenisti zdolali v Davisovom pohári Srbsko hladko 4:0.

KRALJEVO. Po rozprávkovej premiére vo funkcii kapitána slovenského daviscupového tímu neskrýval nadšenie.

Ľubomír Kurhajec označil triumf 4:0 v Srbsku a postup do skupinovej fázy finálového turnaja za obrovský míľnik slovenského tenisu.

"Boli to pre mňa úžasné dva dni. Dosiahli sme najlepší výsledok v Davisovom pohári v novom formáte súťaže a zúročili kvalitnú prípravu. Chalani podali na antuke v Kraljeve maximálne výkony. V dnešnom debli sa ukázalo, že Lukáš Klein ide výkonnostne nahor.

Od zápasu s Alexandrom Zverevom na Australian Open sa zasa niekam posunul. Dúfam, že sa postupne viac presadí aj na grandslamoch," uviedol Kurhajec, ktorý proti Srbsku nahradil na lavičke chorého Tibora Tótha.

Fotogaléria z duelu Srbsko - Slovensko v Davis Cupe (sobota)

Hoci Slováci viedli po úvodnom dni 2:0, Kurhajec očakával, že získať rozhodujúci tretí bod nebude jednoduché.

"Treba byť dôsledný až do konca. Debl sa môže otočiť na jednej-dvoch loptičkách. Luki s Igorom nevyužili v prvom sete veľa brejkbalov, no napokon sa prejavila ich kvalita na returne.

Finálový turnaj bude pre našich hráčov veľkou šancou zviditeľniť sa. Dúfam, že v skupinovej fáze niečo uhráme a zdoláme aspoň jedného súpera."

Srbský kapitán Viktor Troicki ťažko hľadal slová.

"Treba povedať otvorene, že prehra so Slovenskom je šokujúca. Súperovi musím športovo zablahoželať k postupu na finálový turnaj. Lukáš Klein i Alex Molčan predviedli v Kraljeve veľmi bojovné výkony.

Nechcem sa vyhovárať na to, že nám chýbal Novak Djokovič. Ani vlani nehral vo Valencii a napriek jeho absencii sme dokázali postúpiť do vyraďovacej časti v Malage."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Výhovorky na absenciu Djokoviča odmietajú. Srbi považujú prehru so Slovenskom za šokujúcu