Williamsová dosiahla veľký míľnik, na kurty sa však vrátila prehrou

Argentínčanka Nadia Podoroska (vpravo) zdolala na turnaji v Ríme Serenu Williamsovú.
Argentínčanka Nadia Podoroska (vpravo) zdolala na turnaji v Ríme Serenu Williamsovú. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. máj 2021 o 18:13

Odohrala prvý zápas od Australian Open.

BRATISLAVA. Americká tenistka Serena Williamsová sa po takmer troch mesiacoch vrátila na súťažné kurty. Na turnaji WTA v Ríme odohrala jubilejný 1000. zápas v profesionálnej kariére, ale úspešná nebola. 

V druhom kole prestížneho podujatia bola nad jej sily Argentínčanka Nadia Podoroska, ktorá zvíťazila po setoch 7:6 (6), 7:5. 

V zápase, ktorý trval takmer dve hodiny, síce Williamsová využila všetky tri brejkbalové šance, ale o svoje podanie napriek ôsmim esám prišla až štyrikrát. 

Pre majiteľku 23 grandslamových titulov je to druhá prehra v sezóne. Predtým nestačila v semifinále Australian Open na Japonku Naomi Osakovú. 

"Je ťažké absolvovať prvý zápas na antuke. Rozhodne bolo dobré merať tú diaľku a prísť sem, no určite viem hrať oveľa lepšie. Možno potrebujem viac zápasov.

S trénerom a tímom na to skúsime prísť a uvidíme, čo by sme chceli spraviť," uviedla Williamsová, ktorá vyhrala turnaj v Ríme štyrikrát v kariére.

Napriek stredajšej prehre je štatistika rodáčky zo Saginawu vo dvojhre obdivuhodná. Na konte má 851 víťazstiev a 149 prehier. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Williamsová dosiahla veľký míľnik, na kurty sa však vrátila prehrou