Krejčíková sa vrátila do top 10, v rebríčku ATP si polepšil Kovalík

Barbora Krejčíková s trofejou pre víťazku turnaja WTA v San Diegu.
Barbora Krejčíková s trofejou pre víťazku turnaja WTA v San Diegu. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. sep 2023 o 09:25

Aktuálne vydania rebríčkov ATP a WTA.

BRATISLAVA. V najlepšej desiatke tenisového rebríčka WTA nastali v priebehu uplynulého týždňa dve zmeny. Na jeho čele je však naďalej Aryna Sabalenková.

Štvrté a piate miesto si vymenili Američanka Jessica Pegulová (5755) a Jelena Rybakinová z Kazachstanu s 5665 bodmi.

Tá totiž neobhajovala finálovú účasť na turnaji Slovenia Open, namiesto tohto podujatia bolo tento rok na programe Ljubljana Open so štatútom challengera.

Do top desiatky sa po trojmesačnej odmlke opäť prebojovala Barbora Krejčíková, ktorá vyhrala turnaj v americkom San Diegu. Má za sebou veľmi vydarený týždeň, keďže s Kateřinou Siniakovou vyhrali aj štvorhru.

Barbora Krejčíková (vľavo) a jej krajanka Kateřina Siniaková vyhrali štvorhru na turnaji v San Diegu.
Barbora Krejčíková (vľavo) a jej krajanka Kateřina Siniaková vyhrali štvorhru na turnaji v San Diegu. (Autor: TASR/AP)

Anne Karolíne Schmiedlovej patrí naďalej 58. pozícia.

Na poste slovenskej dvojky zotrvala Rebecca Šramková, ktorá klesla zo 121. priečky na 123. miesto. Viktória Hrunčáková zaznamenala pokles o jednu pozíciu a momentálne figuruje päť priečok za Šramkovou.

Na mužskom okruhu bol ostatný týždeň v znamení najmä Davis Cupu, takže v najlepšej desiatke nenastala žiadna zmena. S 11 795 bodmi vedie naďalej Srb Novak Djokovič pred Carlosom Alcarazom zo Španielska.

Najvyššie zo Slovákov je Alex Molčan. Rovnako ako v predchádzajúcej edícii rebríčka má na konte 530 bodov a patrí mu 113. pozícia.

Slovenskou dvojkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý klesol o dve pozície na 151. miesto. Jozef Kovalík získal 11 bodov na turnaji v poľskom Štetíne a poskočil o sedem priečok na 201. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Krejčíková sa vrátila do top 10, v rebríčku ATP si polepšil Kovalík