Zápis Nadala tento rok nevyrovná, Djokovič nebude hrať na US Open

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|25. aug 2022 o 16:35

Nefiguruje v zozname prihlásených hráčov.

NEW YORK. Srbský tenista Novak Djokovič nebude štartovať na grandslamovom turnaji US Open. Trojnásobný newyorský šampión nie je zaočkovaný proti ochoreniu Covid-19 a vakcinácia je podmienkou vstupu do USA.

Necelé dve hodiny pred žrebom úvodného kola hlavnej fázy Djokovičovo meno už nefigurovalo na zozname prihlásených hráčov. Informovala o tom AP.

"Bohužiaľ, nemôžem cestovať do New Yorku na tohtoročný US Open," napísal Djokovič a poprial súperom na okruhu veľa šťastia. "Budem sa udržiavať vo forme a pozitívnej nálade. A budem čakať na šancu opäť súťažiť," doplnil Srb.

Djokovič už dávnejšie vyhlásil, že sa nenechá zaočkovať, aj keď mu to bráni hrať na turnajoch. Nezaočkovaní cudzinci podľa aktuálnych nariadení nemôžu pricestovať do Kanady alebo USA.

V auguste sa Djokovič už odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v Cincinnati. V januári Srb nemohol obhajovať titul na Australian Open.

Neuspel totiž na federálnom súde v Melbourne s odvolaním sa proti opätovnému zrušeniu jeho víza, ktoré nariadil austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke. Vtedajšieho Lídra svetového rebríčka ATP následne deportovali z krajiny.

Djokovič tak tento rok nevyrovná rekord Rafaela Nadala v počte grandslamových víťazstiev. Španiel ich má aktuálne 22, jeho srbský rival o jeden menej.

Riaditeľka turnaja Stacey Allasterová vyjadrila nad situáciou ľútosť.

"Novak je veľký šampión a je nešťastné, že nebude môcť štartovať na US Open. Na základe rozhodnutie federálnej vlády nemôže vstúpiť na územie USA, lebo nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19- Dúfam, že o rok ho opäť uvidíme na našom turnaji," uviedla Allasterová vo svojom vyhlásení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zápis Nadala tento rok nevyrovná, Djokovič nebude hrať na US Open