Djokovič bude na Australian Open nasadenou jednotkou, medzi ženami najvyššie Swiateková

Novak Djokovič na Australian Open 2023.
Novak Djokovič na Australian Open 2023. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. jan 2024 o 14:47

Jedinou slovenskou hráčkou v hlavnej súťaži dvojhry je Anna Karolína Schmiedlová.

MELBOURNE. Najvyššie nasadenými hráčmi na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne sú Srb Novak Djokovič a Poľka Iga Swiateková.

Obe nasadenia kopírujú súčasné rebríčky ATP a WTA vo dvojhre, kde sú Djokovič a Swiateková lídrami.

Djokovič je zároveň obhajca prvenstva a tiež rekordný šampión v Melbourne. Až desať zo svojich 24 grandslamových titulov získal v metropole austrálskeho štátu Victoria.

Turnajovou dvojkou v mužskej dvojhre je Španiel Carlos Alcaraz a trojkou Rus Daniil Medvedev. Nasledujú Talian Jannik Sinner, Rus Andrej Rubľov a Nemec Alexander Zverev.

Trio najvyššie nasadených žien po Swiatekovej dopĺňajú obhajkyňa titulu Bieloruska Arina Sobolenková a Jelena Rybakinová reprezentujúca Kazachstan.

Šampiónka z vlaňajšieho US Open v New Yorku Američanka Coco Cauffová je nasadená ako štvrtá a pätkou je jej krajanka Jessica Pegulová.

Češky majú v elitnej desiatke nasadených dve hráčky. Číslo 7 patrí šampiónke vlaňajšieho Wimbledonu Markéte Vondroušovej a deviatka je Barbora Krejčíková.

"Prvých osem nasadených medzi ženami kopíruje rebríček, ale na deviatku sa posunula Krejčíková, keďže jej krajanka, finalistka Roland Garros 2023 Karolína Muchová, je zranená," informovali organizátori z Melbourne Parku.

Slovenský tenis medzi nasadenými na AO 2024 nemá zastúpenie. Jedinou slovenskou hráčkou s právom účasti v hlavnej súťaži dvojhry je Anna Karolína Schmiedlová.

Postup z kvalifikácie si ešte môžu vybojovať Alex Molčan a Lukáš Klein. Úvodný grandslamový turnaj sezóny sa v Melbourne začne už v nedeľu 14. januára a potrvá do nedele 28. januára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič bude na Australian Open nasadenou jednotkou, medzi ženami najvyššie Swiateková