Klein zažije premiéru na ázijskej pôde. Chceme postúpiť medzi najlepších osem, hovorí

Lukáš Klein.
Lukáš Klein. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. sep 2024 o 10:28

Slováci sa v skupinovej fáze finálového turnaja Davisovho pohára stretnú s Nemeckom, USA a Čile.

ČU-CHAJ. Slovenský tenista Lukáš Klein sa v skupinovej fáze finálového turnaja Davisovho pohára predstaví prvýkrát na ázijskej pôde.

Pred duelmi C-skupiny v čínskom Ču-chaji má jasný cieľ - pomôcť tímu kapitána Tibora Tótha k postupu do vyraďovacej časti medzi elitnú osmičku.

Slováci sa 10.-15. septembra stretnú s Nemeckom, USA a Čile, účasť v Malage si vybojujú najlepšie dva tímy z každej zo štyroch štvorčlenných skupín.

"V Ázii sa predstavím prvýkrát, uvidíme, čo to pre mňa prinesie a či to bude iné ako hardové turnaje v USA.

Máme však dosť času na to, aby sme sa v Číne aklimatizovali. Verím, že sa kvalitne pripravíme, odohráme dobré zápasy a že sa nám podarí niečo dokázať.

Budeme spokojní, ak postúpime do Malagy medzi najlepšiu osmičku. Je to odvážny cieľ, ale aký iný by sme mali mať," zdôraznil Klein, ktorý bol vo februári hlavný strojca víťazstva 4:0 v Srbsku.

V kvalifikačnom súboji na antuke v Kraljeve zdolal v úvodnej dvojhre Miomira Kecmanoviča a vo štvorhre vybojoval po boku Igora Zelenaya rozhodujúci tretí bod.

Viaceré tímy prídu do Ču-chaja oslabené. Nemci nastúpia nielen bez štvrťfinalistu US Open Alexandra Zvereva, ale aj bez pôvodne nominovaných Jana-Lennarda Struffa a Dominika Köpfera.

"Nemcom budú chýbať traja rebríčkovo najvyššie postavení hráči, čo je papierovo pre nás lepšie.

Davis Cup je však tímová súťaž, v ktorej sa často stierajú rebríčkové rozdiely.

Je jedno, či ste na 20. alebo 120. mieste, rozhodne výkon v konkrétnom zápase a príprava priamo v dejisku," dodal Klein, ktorého na prelome jari a leta pribrzdilo svalové zranenie.

"Na pár týždňov ma vyradilo z hry. Nebolo to úplne príjemné, ale zranenia patria k športu. Návrat do súťažného kolotoča nebol skvelý, ale určite ani zlý.

Odohral som kvalitné zápasy s tenistami na ATP úrovni. Sám som zvedavý, aká bude moja prvá skúsenosť v Ázii. určite mi pomôže, že už som odohral viacero daviscupových duelov, aj keď na finálovom turnaji sme ešte neštartovali."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Klein zažije premiéru na ázijskej pôde. Chceme postúpiť medzi najlepších osem, hovorí