Hrala na najväčšom kurte, Kučová však obľúbenej tenistke podľahla

Kristína Kučová na US Open 2021.
Kristína Kučová na US Open 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. sep 2021 o 19:26

Slovenská tenistka získala iba štyri gemy.

US Open 2021

Dvojhra žien - 2. kolo:

Simona Halepová (Rum.-12) - Kristína Kučová (SR) 6:3, 6:1

NEW YORK. "US Open je moja srdcovka, v roku 2007 som v New Yorku vyhrala dvojhru junioriek. Halepová je určite moja najobľúbenejšia tenistka. Budem bojovať o každú loptičku,“ povedala Kristína Kučová pred zápasom 2. kola. 

V ňom však slovenská tenista podľahla bývalej svetovej jednotke 3:6, 1:6. 

Napriek prehre dosiahla najlepší výsledok v New Yorku, v roku 2016 pri premiére v hlavnej súťaži stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

Organizátori presunuli zápas z kurtu číslo 17 na najväčší štadión Arthura Ashea. Obhajkyňa titulu Japonka Naomi Osaková totiž postúpila bez boja do 3. kola, keďže srbská Olga Danilovičová na duel nenastúpila pre zdravotné problémy.

Halepová hneď v úvodnom geme prelomila podanie Kučovej a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Slovenka síce v šiestom geme zobrala servis súperky a vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri hry sa stali korisťou bývalej svetovej jednotky.

Halepová hrala agresívne, výborná bola na príjme podania a vychádzali jej údery po čiare. Kučová striedala dobré momenty so slabšími, no v dôležitých momentoch robila priveľa nevynútených chýb.

Na začiatku druhého setu Halepová po rýchlom brejku odskočila Slovenke na 3:0 a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Štatistiky zápasu Kristína Kučová - Simona Halepová.
Štatistiky zápasu Kristína Kučová - Simona Halepová. (Autor: sofascore.com)

"Veľmi ma teší, že po dvoch rokoch môžem hrať opäť na US Open, atmosféra v New Yorku je skvelá. V tejto sezóne som dlho laborovala so zraneniami, nemohla som štartovať na Roland Garros ani vo Wimbledone.

Som rada, že na US Open sa mi zatiaľ darí, každé víťazstvo mi dodáva sebavedomie. Potešilo ma, že organizátori presunuli dnešný zápas na center so zaťahovacou strechou. Nemuseli sme aspoň čakať, kým prestane pršať," uviedla Halepová v prvom pozápasovom rozhovore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrala na najväčšom kurte, Kučová však obľúbenej tenistke podľahla