Sinner angažoval do svojho tímu bývalých trénerov Djokoviča. Vitajte, privítal ich

Jannik Sinner.
Jannik Sinner. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. sep 2024 o 17:29

Obaja absolvovali prvé stretnutie so Sinnerom v pondelok v Monte Carle.

RÍM. Taliansky tenista Jannik Sinner angažoval kondičného trénera Marca Panichiho a fyzioterapeuta Ulisesa Badia.

Prvý muž svetového rebríčka urobil tento krok potom, keď po dvoch pozitívnych testoch na anabolický steroid ukončil spoluprácu s kondičným koučom Umbertom Ferrarom a fyzioterapeutom Giacomom Naldim.

Panichi i Badio v minulosti spolupracovali s 24-násobným granslamovým šampiónom Novakom Djokovičom.

Obaja absolvovali prvé stretnutie so Sinnerom v pondelok v Monte Carle, kde Talian trénuje.

"Vitajte v tíme,“ napísal Sinner v pondelok na sociálnych sieťach spolu s fotografiou, na ktorej je s oboma novými členmi.

Taliana v marci dvakrát pozitívne testovali na anabolický steroid. Šampión Australian Open a US Open sa však vyhol suspendácii, lebo podľa nezávislého tribunálu neužil zakázanú látku úmyselne.

Po marcovom pozitívnom teste prišiel o body a prémie, ktoré získal na turnaji ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells.

Vo vzorke jeho moču totiž našli malé stopy po metabolite clostebol, ktoré patrí na zoznam nedovolených podporných prostriedkov, pripomenula agentúra AP.

V medicíne sa využíva na oftalmologické a dermatologické účely. Po ôsmich dňoch mal Sinner pozitívnu aj mimosúťažnú vzorku, mohol však absolvovať ďalšie turnaje na ATP Tour.

Jeho tím okamžite zistil, že fyzioterapeut Naldi použil sprej s obsahom drogy na ošetrenie porezaného prsta. Zdravotnícku pomôcku mu dal Ferrara.

Ešte pred US Open s oboma ukončil spoluprácu, čo zdôvodnil stratou dôvery v nich. Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu (ITIA) toto vysvetlenie prijala, čo viedlo k nespokojnosti množstva hráčov, ktorí upozornili na údajný dvojaký meter na okruhoch ATP a WTA.

Informovala o tom agentúra AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sinner angažoval do svojho tímu bývalých trénerov Djokoviča. Vitajte, privítal ich