Dážď spôsobil medziročný pokles návštevnosti na Wimbledone o takmer štyri percentá

Zakrytý kurt Wimbledonu počas dažďa
Zakrytý kurt Wimbledonu počas dažďa (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
SITA|9. júl 2024 o 12:30

Piatková návštevnosť bola najnižšia v daný deň od roku 1998, s výnimkou pandémie COVID-19.

LONDÝN. Návštevnosť tretieho grandslamového turnaja sezóny vo Wimbledone počas prvého týždňa klesla v porovnaní s minulým rokom o 3,7 %. Pod tento pokles sa podpísalo niekoľkodňové prerušenie zápasov v dôsledku nepriaznivého počasia.

„Tento rok bolo počasie príliš premenlivé a miestami veľmi zlé, takže si myslíme, že takmer určite je to práve počasie, ktoré ovplyvňuje návštevnosť,“ vyjadrila sa Sally Boltonová, výkonná riaditeľka All England Clubu v pondelok, keď turnaj vstúpil do svojho druhého týždňa.

Piatková návštevnosť bola dokonca najnižšia od roku 1998, s výnimkou pandemického roka 2021.

V piatok zápasy navštívilo 36 630 fanúšikov, pričom dážď spôsobil oneskorenie začiatkov jednotlivých duelov o dve hodiny a večer „stopol“ všetky zápasy na vonkajších kurtoch. V roku 1998 zavítalo v piatok počas prvého týždňa turnaja do hľadísk 34 945 divákov. Minulý rok to bolo 42 279 fanúšikov.

Tento rok v prvom týždni navštívilo turnaj 282 955 ľudí, čo je o 10 726 menej ako vlani. Niektorí pripisujú menšiu návštevnosť aj tomu, že súbežne s Wimbledonom sa koná vyraďovacia časť futbalových majstrovstiev Európy v Nemecku, na ktorých Angličania postúpili do semifinále. V ňom sa v stredu stretnú s Holanďanmi.

„Nemám obavy z futbalového vplyvu. V tejto chvíli mi robí starosti, že v stredu bude naďalej pršať,“ skonštatovala Boltonová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Dážď spôsobil medziročný pokles návštevnosti na Wimbledone o takmer štyri percentá