Collinsová chcela pôvodne ukončiť kariéru na US Open, jej predstavy ale nabrali trhliny

Danielle Collinsová.
Danielle Collinsová. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. aug 2024 o 23:35

Aktuálna osmička ženského rebríčka WTA má problémy s brušným svalstvom.

BRATISLAVA. Americká tenistka Danielle Collinsová, ktorá už na začiatku kalendárneho roka 2024 oznámila, že aktuálna sezóna bude jej posledná medzi profesionálmi, chcela dať kariére definitívne "zbohom" na domácom grandslamovom turnaji US Open.

Zranenie brušného svalstva ju však môže o účasť na záverečnom turnaji veľkej štvorky pripraviť.

"Pred štyrmi rokmi som mala podobný problém a vtedy môj návrat na kurty trval viac ako štyri mesiace. Neviem teda čo ešte v tejto sezóne stihnem," povedala 30-ročná rodáčka z mesta St. Petersburg na Floride v rozhovore pre web Express.

Aktuálna svetová osmička mala zdravotné problémy už počas OH 2024 v Paríži, kde sa napokon prebojovala do štvrťfinále.

Medzi štyri najlepšie však nepostúpila, keďže vo štvrťfinále skrečovala duel proti svetovej jednotke Ige Swiatekovej z Poľska.

Neskôr sa odhlásila aj z turnajom WTA v kanadskom Toronte a americkom Cincinnati. "V Paríži som mala úpal. Problémy s brušným svalstvom prišli potom.

Svoje telo už poznám dokonale a viem, že niektoré veci sa nedajú stanoviť presne a s odhadovaním návratu to je ešte náročnejšie," povedala Collinsová.

"Pred US Open je na programe ešte turnaj v mexickom Monterrey, takže ak bude rekonvalescencia prebiehať dobre, budem tam.

Som optimistická. Veď mi nič iné ani neostáva," doplnila hráčka, ktorá počas OH v Paríži kritizovala organizátorov za to, že údajne brali zdravie tenistov na ľahkú váhu.

Collinsová tiež upresnila, že ak by sa nestihla zúčastniť na turnaji US Open, s veľkou pravdepodobnosťou by upravila svoj pôvodný plán o konci kariéry, a pokračovala by na záverečných turnajoch sezóny.

"Určite by som v takom prípade chcela zažiť dôstojnú rozlúčku na niektorom z čínskych prípadne japonských turnajov," dodala Collinsová.

Finalistka Australian Open z roku 2022 počas kariéry zaznamenala štyri singlové triumfy na okruhu WTA. Vo svetovom rebríčku jej patrila najvyššie siedma priečka.

Výrazný vplyv na jej rozhodnutie ukončiť kariéru už vo veku 30 rokov má autoimunitné ochorenie reumatoidná artritída, ktoré jej bolo diagnostikované už v roku 2020.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Collinsová chcela pôvodne ukončiť kariéru na US Open, jej predstavy ale nabrali trhliny