Neudržal nervy na uzde. Alcaraz sa ospravedlnil a nechce, aby sa niečo také zopakovalo

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
SITA|18. aug 2024 o 14:45

Španielsky tenista rozmlátil raketu v zápase s Gaelom Monfilsom.

CINCINNATI. Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa na sociálnych sieťach ospravedlnil za to, že si na turnaji v Cincinnati pri prehre s Gaelom Monfilsom neudržal nervy na uzde a rozmlátil svoju raketu.

Trojka svetového rebríčka tenistov neuspela pri návrate do turnajového diania po zisku singlového striebra na olympijských hrách v Paríži.

Stále iba 21-ročný mladík bol frustrovaný z toho, že sa mu nedarilo v súboji proti francúzskemu veteránovi a prehral 6:4, 6:7 (5), 4:6.

"Pocitovo to bol asi najhorší zápas počas celej mojej kariéry. Tréning prebiehal dobre, cítil som sa fajn. Na súťažnom kurte to však nešlo.

Chcem na to veľmi rýchlo zabudnúť a pokúsiť sa o posun vpred pred US Open v New Yorku," vyhlásil Alcaraz po neúspešnom zápase. Záverečný grandslamový turnaj sezóny sa začne už 26. augusta.

VIDEO: Carlos Alcaraz rozmlátil svoju raketu

Alcaraz sa vrátil aj k momentu z tretieho setu, keď rozbil raketu.

"Doteraz sa mi nič také nestalo, vždy som ovládal svoje pocity. Dnes nie. Cítil som, že nehrám dobre a to ma frustrovalo. Boli tam aj okamihy, kedy som už nechcel zostať na kurte," povedal Španiel hneď po prehre.

Ospravedlnenie na sociálnych sieťach zverejnil o deň neskôr.

Uviedol v ňom, že bolo náročné kontrolovať samého seba, keď jeho pulz stúpal nahor. Bude pracovať na tom, aby sa niečo podobné už neopakovalo.

Pre Alcaraza to bola druhá súťažná prehra za sebou, keďže na OH 2024 v Paríži podľahol vo finále Srbovi Novakovi Djokovičovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Neudržal nervy na uzde. Alcaraz sa ospravedlnil a nechce, aby sa niečo také zopakovalo