Finále bolo jednoznačné. Alcaraz zakončil spanilú jazdu titulom

Španielsky tenista Carlos Alcaraz.
Španielsky tenista Carlos Alcaraz. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. máj 2022 o 20:00

Vo finále dovolil Nemcovi získať len štyri gemy.

ATP Madrid 2022

Dvojhra - finále:

Carlos Alcaraz (Šp.-7) - Alexander Zverev (Nem.-2) 6:3, 6:1

MADRID. Len 19-ročný španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal víťazom dvojhry na prestížnom podujatí ATP Masters 1000 v Madride.

Vo finále zdolal ako turnajová sedmička tretieho nasadeného obhajcu titulu Nemca Alexandra Zvereva hladko 6:3, 6:1. Španiel získal piatu trofej na okruhu ATP Tour, druhú z turnajov Masters. V apríli nenašiel premožiteľa v Miami.

Svoju šnúru víťazstiev proti hráčom elitnej svetovej desiatky predĺžil na sedem.

V Madride predviedol spanilú jazdu. Vo štvrťfinále vyradil krajana Rafaela Nadala a v semifinále aj svetovú jednotku Srba Novaka Djokoviča. Potvrdil tak skvelú formu pred blížiacim sa antukovým vrcholom sezóny Roland Garros.

"Splnil sa mi detský sen. Od siedmich či ôsmich rokov som sledoval turnaj v Madride a v kútiku duše som veril, že ho raz vyhrám," uviedol Alcaraz, ktorý bude v pondelok figurovať na šiestom mieste rebríčka ATP - najvyššie v kariére.

Zverev zložil súperovi kompliment.

"Carlos, momentálne si najlepší tenista na svete. Je skvelé, že sa zrodila takáto superstar. Som presvedčený o tom, že budeš raz svetovou jednotkou a získaš veľa grandslamových titulov," povedal olympijský šampión z OH 2020 v Tokiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Finále bolo jednoznačné. Alcaraz zakončil spanilú jazdu titulom