Alcaraz v prvom finále na tráve zabojuje o návrat na čelo svetového rebríčka

Carlos Alcaraz.
Carlos Alcaraz. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. jún 2023 o 11:17

Carlos Alcaraz si zahrá o titul na turnaji ATP v Londýne proti Austrálčanovi Alexovi De Minaurovi.

LONDÝN. Mladý španielsky tenista Carlos Alcaraz sa môže znova vrátiť na čelo singlového rebríčka ATP.

Dvadsaťročná svetová dvojka si v nedeľu zahrá prvýkrát v kariére vo finále turnaja na tráve, o prvenstvo vo dvojhre mužov na podujatí Queen’s Club v Londýne zabojuje proti Austrálčanovi Alexovi De Minaurovi.

Alcaraz v sobotňajšom zápase semifinále zdolal Američana Sebastiana Kordu 6:3, 6:4, pre oboch to bola premiérová účasť v tejto fáze trávnatého turnaja.

"Teraz mám pocit, že hrám na tráve už desať rokov. Je to pre mňa šialené. Nečakal som, že sa prispôsobím tomuto povrchu tak rýchlo.

Som z toho veľmi šťastný," vyhlásil Španiel, ktorého teší divácka podpora: "Od prvého zápasu som cítil ich náklonnosť. Bez energie od nich by nebolo možné zvíťaziť v takomto dueli."

Víťaz vlaňajšieho US Open v New Yorku môže získať v nedeľu piaty titul v tejto sezóne a jedenásty v kariére.

V prípade úspechu znova zosadí Srba Novaka Djokoviča z postu svetovej jednotky a bude najvyššie nasadený hráč na grandslamovom Wimbledone.

Vlani na londýnskej "posvätnej tráve" prehral vo štvrtom kole s Talianom Jannikom Sinnerom. V ceste mu bude stáť De Minaur, ktorý v semifinále zdolal Dána Holgera Runeho 6:3, 7:6 (2).

"Bude to pre mňa veľká výzva, lebo na tráve hrá naozaj dobre. Ťažko sa odvracia jeho podanie. Bude veľmi nebezpečný," povedal Alcaraz o Austrálčanovi, ktorý dosiahol práve na tráve najväčšie úspechy v kariére.

"Hrám na nej slušne a mám za sebou vydarený týždeň. V semifinále som podal najlepší výkon na turnaji," skonštatoval De Minaur, ktorý sa na vlaňajšom Wimbledone prebojoval do osemfinále.

Na konte má sedem titulov, vrátane tých v Eastbourne 2021 a v mexickom Acapulcu z februára tohto roka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Alcaraz v prvom finále na tráve zabojuje o návrat na čelo svetového rebríčka