V Európskej lige im chýbal širší káder. Mal Prešov ťažkú skupinu?

Výhra nad Bukurešťou bola pre Prešovčanov odmenou.
Výhra nad Bukurešťou bola pre Prešovčanov odmenou. (Autor: TASR)
TASR|3. mar 2021 o 12:10

Celkovo získali 6 bodov v 9 zápasoch.

PREŠOV. Víťazstvom nad Dinamom Bukurešť 32:27 sa hádzanári Tatrana Prešov rozlúčili s Európskou ligou.

V premiérovej účasti obsadili posledné 6. miesto v základnej B-skupine.

"Ja som na hráčov hrdý," povedal generálny manažér Miroslav Benický, keď vyzdvihol bojovnosť tímu, ktorý viackrát nastúpil vo výrazne oslabenej zostave.

Práve početné hráčske absencie mali podiel na výsledkoch a umiestnení.

Tesné prehry považuje za víťazstvo

Pre predpokladanú niekoľkomesačnú absenciu skončil v Prešove tuniský reprezentant Jihed Jaballah, zdravotné problémy mali aj ďalší hráči.

Prejavilo sa to menšou rotáciou a väčším vyťažením ostatných hráčov.

"Asi sme nemali v tíme hráča, ktorý by nehral so zraneniami, pri ktorých by za normálnych okolností vôbec nebol v zostave. Hrať s takýmto úzkym kádrom proti mužstvám, ktoré sú nabité kvalitnými hráčmi, bolo veľmi zložité. Každá prehra, ktorá bola o 3-5 gólov, sa dá považovať za naše víťazstvo," povedal Benický.

Podľa trénera Slavka Golužu by boli výsledky v EL výrazne iné, keby mal k dispozícii širší káder.

"S tým súhlasím. Skoro v každom zápase sme sa výsledkovo držali a to aj vtedy, keď sme mali na striedanie iba minimum hráčov. Tiež si myslím, že by naše výsledky vyzerali inak, keby sme boli v plnej zostave," netajil jeden z najskúsenejších prešovských hráčov Oliver Rábek.

Víťazstvo nad Bukurešťou bolo odmenou

Prešovčania boli od úvodu sezóny na chvoste B-skupiny EL a ich víťazstvá nad Sportingom, Bukurešťou a kontumačná výhra nad Berlínom prišli v čase, keď boli ich šance na postup minimálne.

"V prvom rade nám je veľmi ľúto, že sme zápasy EL museli hrať bez divákov. Naše účinkovanie v súťaži i celú sezónu veľmi ovplyvnili faktory ako úzky káder, zranenia a karantény.

Na jednej strane nás teší víťazstvo proti Bukurešti, na druhej opäť vynorilo otázku, ako by to asi vyzeralo, keby sme boli stále v plnej zostave?

Samozrejme, nie je to garancia, že by sme boli vyhrávali zápasy EL, ale odohrať toľko zápasov iba s 10-12 hráčmi je veľmi zložité. Ja skladám pomyselný klobúk pred hráčmi za to, čo predviedli počas celého februára. Víťazstvo nad Dinamom Bukurešť je odmena za nasadenie a úsilie," povedal Benický pre TASR.

Tímy poznačila pandémia

Pre Tatran išlo o premiérovú účasť v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži.

V klube si boli vedomí, že EL nebude náročnosťou zápasov zaostávať za Ligou majstrov.

Žreb ich poslal do B-skupiny, ktorá bola podľa trénera Slavka Golužu najsilnejšia zo všetkých.

Aj generálny manažér sa utvrdil v očakávaní športovo náročnej ligy.

"Určite áno, táto súťaž má veľkú kvalitu. Musím však povedať, že väčšina mužstiev vrátane trebárs Bukurešti, je výrazne poznačená pandémiou.

Dinamo patrilo k favoritom skupiny, no cíti aj herný výpadok, keďže v domácej lige hrajú turnajovo raz do mesiaca. Podobne aj lisabonský Sporting. Určite to však bola najťažšia skupina EL. My sme v nej v 9 zápasoch vybojovali 4 body, ďalšie 2 sme získali kontumačne. Nemáme sa za čo hanbiť," uviedol Benický.

V EL chcú hrať aj o rok

Po účinkovaní v EL sa Tatran môže naplno sústrediť na domácu extraligu a medzinárodnú SEHA ligu.

Do prestížnej európskej spoločnosti by sa však Prešovčania radi vrátili aj v nasledujúcom ročníku.

"Miestenka by nám nemala ujsť a mala by byť platná aj pre budúcu sezónu. Sezóna 2020/2021 je ovplyvnená koronavírusom a to má na náš klub aj finančné dopady.

V klube sa budeme v nasledujúcich týždňoch zaoberať budúcou sezónou. Uvidíme, ako nastavíme mužstvo. Verím však, že budeme reprezentovať v EL, no už bez toľkých hráčskych výpadkov," zaželal si Benický.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V Európskej lige im chýbal širší káder. Mal Prešov ťažkú skupinu?