Tampa Bay prišla o kapitána. Stamkos môže chýbať až tri mesiace

Steven Stamkos je kapitánom Tampy Bay.
Steven Stamkos je kapitánom Tampy Bay. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. apr 2016 o 09:03

Hoci má tím skvelú východiskovú pozíciu, ešte si nezabezpečil účasť v play off. V dôležitej fáze sezóny Tampe Bay nepomôže Steven Stamkos, ktorému našli krvnú zrazeninu v blízkosti pravej kľúčnej kosti.

TAMPA. Šance hokejistov Tampy Bay na zopakovanie vlaňajšej účasti vo finále Stanleyho pohára utrpeli vážnu trhlinu.

Ich kapitánovi a lídrovi klubovej produktivity Stevenovi Stamkosovi našli krvnú zrazeninu v blízkosti pravej kľúčnej kosti a nevyhne sa operácii, ktorá ho vyradí z diania v NHL na jeden až tri mesiace.

"Samozrejme, že zo vzniknutej situácie som mimoriadne sklamaný. Chcel som prispieť k definitíve postupu do play off a pripraviť sa na rozhodujúcu časť sezóny," citoval server nhl.com zo Stamkosovho vyhylásenia.

"Počas liečby však spravím všetko, aby som spoluhráčom pomohol a budem dúfať, že sa k nim čoskoro pripojím," dodal.

Aj takéto góly počas sezóny strieľal Steven Stamkos.

Lightning patrí krátko pred koncom základnej časti štvrtá priečka vo Východnej konferencii. O play off by ich pripravila už len veľká zhoda okolností, hoci ešte stále nedisponujú matematickou istotou.

Dvadsaťšesťročný stredný útočník Stamkos nazbieral v sedemdesiatich siedmich stretnutiach základnej časti tohto ročníka šesťdesiatštyri bodov (36+28).

Kanadský vicemajster sveta 2009 odohral v drese Tampy Bay v kariére už 569 zápasov s bilanciou 312 gólov a 250 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa Bay prišla o kapitána. Stamkos môže chýbať až tri mesiace