Sýkoru vyradilo zranenie. Dostane Šatan šancu?

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan (Autor: ap)
SITA|11. jún 2009 o 08:24

Miroslav Šatan sa v siedmom finále Stanleyho pohára v piatok na ľade Detroitu pravdepodobne vráti do zostavy hokejistov Pittsburghu, odkiaľ ho v šiestom súboji vytlačil Petr Sýkora.

PITTSBURGH. Miroslav Šatan sa v siedmom finále Stanleyho pohára v piatok na ľade Detroitu pravdepodobne vráti do zostavy hokejistov Pittsburghu, odkiaľ ho v šiestom súboji vytlačil Petr Sýkora.

V článku nájdete
  • Šatan so šancou na 7. finále
  • Rodičia Jevgenija Malkina do Detroitu neprídu
  • Flyers získali brankára
  • O Montreal sa zaujímajú dvaja investori
  • Dallas vyhodil trénera
  • Toronto má nového brankárskeho konzultanta

Skúsený český útočník v stredu opúšťal Mellon Arenu krívajúc, s bolesťami v pravej nohe a v členku. Sýkora si pri blokovaní jednej zo striel v druhej tretine utorňajšieho šiesteho finále zlomil podľa Pittsburgh Tribune-Review pravú nohu. Čech súboj dohral a lekárske vyšetrenia absolvoval až o deň neskôr. Pittsburgh jeho zdravotný stav nekomentoval. Utorňajší súboj bol pre Sýkoru prvým od 6. mája.

Sýkora bude chýbať v úplnom závere Stanleyho pohára už druhýkrát v kariére. V roku 2000 inkasoval ešte ako hráč New Jersey od Deriana Hatchera z Dallasu v šiestom zápase finále tvrdý úder do hlavy a musel ísť do nemocnice. Následne chýbal pri oslavách zisku trofeje, dres s jeho číslom sedemnásť si prehodil cez ramená krajan Patrik Eliáš.

Malkinovci nechcú cestovať do Detroitu

Rodičia ruského hokejistu v službách Pittsburghu Jevgenija Malkina nechcú cestovať na siedme finále Stanleyho pohára do Detroitu a veria, že tým pomôžu Penguins získať vytúženú trofej.

Hokej aj na idnes.cz. Čítajte, oplatí sa

"V Detroite sme boli doteraz dvakrát a ani raz sme tam nevideli víťazstvo Pittsburghu. Vedenie klubu organizuje let pre rodinných príslušníkov, moja manželka nechce ísť. Detroit nie je zatiaľ pre nás víťazné mesto," povedal pre Sovietskij Sport Vladimir Malkin, ktorý sa doteraz na zápasy v Detroite spolu so svojou manželkou presúval po USA autom.

Emery sa dohodol s Philadelphiou

Tím zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers angažoval brankára Raya Emeryho, ktorý sa do profiligy vracia po pôsobení v Atlante Mytišči v KHL. Vedenie "letcov" sa s Emerym dohodlo ústne na ročnom kontrakte na 1,5 milióna dolárov.

Dvadsaťšesťročný gólman ešte zmluvu nemôže oficiálne podpísať, keďže sa voľným hráčom pre NHL stane až 1. júla. Emery v roku 2007 priviedol Ottawu až do finále play-off, no "Sens" ho v júni 2008 zaradili na waiver listinu. Kanadský gólman v ročníku 2008/09 zarobil v KHL približne 2 milióny USD.

"Teším sa zo šance, ktorú som dostal. Myslím si, že je v mojich silách hrať na potrebnej úrovni. Som športovec, ktorý sa teší na nové výzvy," vyhlásil Emery. Vo Philadelphii doteraz pôsobila dvojica Martin Biron, Antero Niittymäki. Obaja sa však stanú od 1. júla voľnými hráčmi.

Dvaja záujemcovia o kúpu Canadiens

O kúpu klubu hokejovej NHL Montreal Canadiens sa usilujú dva subjekty. Bratia Geoff, Andrew a Justin Molsonovci v stredu pre kanadské médiá potvrdili, že majú záujem majetkovo vstúpiť do najslávnejšieho tímu hokejovej histórie.

Molsonovci by chceli okrem Canadiens kúpiť aj Gillett Entertainment Center a halu Bell Center, kde Canadiens hrajú svoje domáce zápasy. Bratia už svoju ponuku poslali Američanovi Georgeovi Gillettovi, ktorý vlastní 80 % akcií klubu a uvažuje nad ich predajom. Spoločnosť Molson Coors už vlastní 20 % akcií Canadiens.

Ďalším záujemcom je konzorcium vedené spoločnosťou Quebec Media. V konzorciu je aj firma Reného Angélila, manžela a manažéra speváčky Céline Dionovej.

Tippett skončil na lavičke Dallasu

Po šiestich sezónach končí na lavičke tímu zámorskej hokejovej NHL Dallas Stars tréner Dave Tippett. Manažment klubu chce aj týmto krokom oživiť tím. Už skôr nastala zmena na poste generálneho manažéra, ktorým sa stal Joe Nieuwendyk.

Tippett končí na lavičke Stars aj napriek pozitívnej bilancii: pod jeho vedením vyhral Dallas v riadnom hracom čase 271 zo 492 stretnutí. Stars zatiaľ nového kouča nevymenovali, podľa zdrojov zo zámoria už oslovili bývalého kormidelníka Los Angeles Marca Crawforda. Dallasu posledná sezóna nevyšla podľa predstáv, v Západnej konferencii skončil na 12. mieste.

Tippett prišiel do Dallas Stars v roku 2002 z Los Angeles, kde bol asistentom. Pod jeho vedením vyhral Dallas dvakrát Pacifickú divíziu.

Allaire novým brankárskym konzultantom v Toronte

Klub zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs vymenoval za nového brankárskeho konzultanta Francoisa Allaira. Päťdesiatsedemročný špecialista pracoval uplynulých trinásť sezón na rovnakej pozícii v Anaheime.

"Považujeme ho za jedného z najlepších odborníkov na tomto poste vo svete," vyhlásil prezident a generálny manažér Maple Leafs Brian Burke. Allaire pred pôsobením v organizácii Ducks pracoval dvanásť rokov v Montreal Canadiens, kde pripravoval aj člena Siene slávy Patricka Roya.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sýkoru vyradilo zranenie. Dostane Šatan šancu?