J. T. Bö zlyhal pri záverečnej streľbe, Slováci na konci druhej desiatky

Biatlonisti Švédska sa tešia zo štafetového triumfu.
Biatlonisti Švédska sa tešia zo štafetového triumfu. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. dec 2020 o 15:58

Z víťazstva sa tešili reprezentanti Švédska.

Svetový pohár v biatlone

Štafeta mužov 4 x 7,5 km v Hochfilzene:

1.Švédsko0+81:16:31,5 h
2.Nórsko1+11+5,7 s
3.Nemecko0+7 +44,1 s
4.Rusko1+9+1:13,5 min
5.Česko0+6+1:35,1 min
6.Francúzsko3+12 +1:51,3 min
20.Slovensko 1+15+6:23 min

HOCHFILZEN. Švédske kvarteto Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma a Sebastian Samuelsson zvíťazilo v nedeľňajšej štafete na 4x7,5 kilometra na podujatí Svetového pohára v biatlone v Hochfilzene.

O 5,7 sekundy za víťazmi finišovali na druhom mieste Nóri, tretiu priečku obsadili Nemci. Slováci v zložení Michal Šima, Tomáš Hasilla, Šimon Bartko a Matej Baloga skončili na 20. pozícii, keď absolvovali aj jeden trestný okruh.

Jacquelin opäť pokazil preteky

V prvej polovici pretekov bojovalo na čele viacero štafiet, ktoré delili minimálne odstupy. Po úvodnom úseku odovzdal ako prvý Nór Sturla Holm Laegreid, no v tesnom závese za ním boli ďalší favoriti.

Po 3. a 4. streľbe viedol Nemec Roman Rees, ktorý sklopil všetkých desať terčov a pred Rakúšanom Simonom Ederom dobehol prvý aj na výmenu.

Naopak, nedarilo sa Francúzovi Emilienovi Jacquelinovi, ktorý svojim kolegom pokazil štafetu podobne ako pred týždňom v Kontiolahti. Vtedy musel ísť na tri trestné kolá, teraz na dve a prepadol sa na 14. miesto.

V súboji nervov uspel Švéd

Na posledný úsek vybehli ako prví Johannes Thingnes Bö so Sebastianom Samuelssonom, desať sekúnd za nimi bol Nemec Philipp Horn.

O víťazstve rozhodovala až záverečná stojka.

Kým Švéd Samuelsson i s technickými problémami sklopil nakoniec všetky terče, J. T. Bö musel ísť na trestný okruh a vybehol z neho s mankom 16,6 s.

To síce v záverečnom okruhu stiahol o vyše desať sekúnd, no Samuelssonom si prvú priečku bez výraznejších problémov postrážil.

Slovenskú štafetu rozbehol Šima, ktorý potreboval štyri náhradné náboje a prepadol sa na posledné 25. miesto so stratou 1:40,2 min na lídrov.

Hasilla tak mal na druhom úseku náročnú situáciu, aj on potreboval na oboch položkách po dva náhradné náboje, ale dokázal sa posunúť o päť priečok vyššie a Bartka vyslal na trať s mankom 2:39,0 min.

Tomu nevyšla ležka, keď išiel na trestný okruh a aj keď udržal 20. miesto, strata Slovákov sa však vyšplhala už na vyše štyri a pol minúty. Baloga na záverečnom úseku túto pozíciu udržal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»J. T. Bö zlyhal pri záverečnej streľbe, Slováci na konci druhej desiatky