Volejbalisti sa rozlúčili prehrou, po dráme nestačili na Kórejskú republiku

(Autor: Facebook)
Sportnet|18. jún 2017 o 19:13

Slovenskí reprezentanti obsadili v dvanásťčlennej tabuľke druhej divízie Svetovej ligy konečné siedme miesto.

Svetová liga volejbalistov 2017 - II. divízia, základná fáza:

I-skupina - Haag (Holandsko)

Slovensko - Kórejská republika 2:3 (-18, 18, -18, 20, -7)

Zápas trval: 129 minút

Rozhodovali: Stahl (USA) a Heckford (Ang.), 500 divákov

SR: Bencz 19, Kriško 6, Ondrovič 10, Lux 8, Zaťko 2, Prešinský 7, libero Kubš (Palgut 1, Mlynarčík 1, Gavenda 11, Tarabus 0). Tréner: A. Kravárik.

Kórea: Lee Kang-Won 20, Shin Yung-Suk 8, Yoo Yoon-Sik 10, Park Sang-Ha 10, Jung Jiseok 3, Hwang Taekeui 1, libero Oh Jae-Seong (Lee Siwoo 1, Song-Hui Chae 1, Choi Hong-Suk 2, Lee Min-Gyu 1). Tréner: H. Kim.

Holandsko - Česko 3:1 (-26, 17, 21, 13)

1.Holandsko3309:19 b
2.Kórejská republika3216:55 b
3.Česko3124:63 b
4.Slovensko3032:91 b

HAAG. Slovenskí volejbalisti sa so Svetovou ligou 2017 rozlúčili tesnou prehrou.

Zverenci Andreja Kravárika podľahli vo svojom poslednom zápase na treťom turnaji v holandskom Haagu vo vôbec prvom vzájomnom zápase Kórejskej republike 2:3.

4 víťazstvá

z deviatich duelov dosiahli slovenskí volejbalisti v tejto sezóne Svetovej ligy.

V deviatich dueloch SL vybojovali štyri víťazstvá a získali trinásť bodov.

V dvanásťčlennej tabuľke 2. divízie obsadili siedme miesto. Česi totiž vo večernom dueli podľahli domácemu Holandsku 1:3.

Postup na záverečný turnaj Final Four, ktorí sa v dňoch 24. a 25. júna uskutoční v austrálskom Gold Coast, si vybojovali Slovinsko, Holandsko, domáca Austrália a Japonsko. Dvoch z týchto súperov zdolali Slováci na prvom turnaji v Poprade.

Podarilo sa im vyhrať nad Austráliou a Japonskom.

Hlasy po zápase:

Andrej Kravárik, tréner SR: "Bol to jednoznačne náš najlepší výkon na turnaji, o čom hovorí aj výsledok. Niektorí chlapci museli nastúpiť na postoch, na ktorých nehrávajú, ale svoju úlohu zvládli a pobili sa o výsledok. Som rád, že nechali na ihrisku všetko, čo v nich zostalo. Svetovú ligu sme začali veľmi dobre, na domácom turnaji v Poprade sme mali najsilnejší tím a vyhrali sme všetky tri ťažké zápasy.

Postupne však viacerí hráči zo zdravotných alebo osobných dôvodov odpadli - a to sa podpísalo pod výsledky. Šancu však dostali mladí hráči, pre ktorých je to dobrý základ do budúcnosti. Hoci na začiatku boli obrovské šance postúpiť na Final Four, napokon sme si to v celkovom hodnotení nezaslúžili. Napriek tomu celkovo hodnotím Svetovú ligu pozitívne."

Veľmi sme chceli postúpiť na Final Four, je obrovským sklamaním, že to nevyšlo.


Peter Ondrovič, blokár Slovenska

Peter Ondrovič, blokár SR: "V šatni sme si povedali, že budeme bojovať o každú loptu, pretože sme chceli turnaj zakončiť víťazne. Bojovali sme, ale mali sme výpadky, a keď nám súper bodovo ušiel, bolo ťažké ho dobehnúť. Veľmi sme chceli postúpiť na Final Four, je obrovským sklamaním, že to nevyšlo."

Juraj Zaťko, nahrávač SR: "K víťazstvu nám chýbalo viac šťastia a síl v závere. Kórejčania mali viac hráčov na lavičke, ktorí prišli do tajbrejku a zvalcovali nás. Bol to náš najlepší výkon na turnaji, ale od dobrého výkonu to malo ďaleko.

Vyzdvihol by som vystúpenie mladého Gavendu, ktorý prišiel na inú pozíciu ako hral v klube a bol nezastaviteľný. Takisto aj Bencz. Títo dvaja hráči nás dnes ťahali, ale aby sme mohli pomýšľať na víťazstvo, muselo by sa do toho zapojiť viac hráčov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti sa rozlúčili prehrou, po dráme nestačili na Kórejskú republiku