Svatoš asistoval, Colorado prehralo

Hráč New York Islanders Bruno Gervais (8) atakovaný Ryanom Smythom z Colorada Avalanche.
Hráč New York Islanders Bruno Gervais (8) atakovaný Ryanom Smythom z Colorada Avalanche. (Autor: ap)
SITA|3. mar 2009 o 07:05

Jediný zápas pondelkovej noci v zámorskej hokejovej NHL priniesol aj slovenský bod, asistencia Mareka Svatoša z Colorada však na žiadne body proti NY Islanders nestačila.

NEW YORK. V jedinom pondelkovom stretnutí NHL prihrával slovenský útočník Marek Svatoš na jeden gól Colorada, ale hokejisti Avalanche prehrali na ľade New York Islanders 2:4. V bránke hostí dostal prednosť pred Petrom Budajom Andrew Raycroft, ktorý zaznamenal 27 úspešných zákrokov. Pri troch góloch domácich asistoval Jon Sim, jeden z nich vsietil pri svojom debute v NHL Jesse Joensuu. "Nemôžem tomu uveriť. Najskôr som sa dozvedel, že budem hrať a potom strelím aj gól,“ tešil sa fínsky útočník, ktorého povolal klub z farmy. V drese Islanders totiž nenastúpil Bill Guerin. Kapitán Islanders je síce zdravý, ale klub sa ho snaží vymeniť. Oba góly Colorada strelil Ryan Smyth, ktorý odohral v drese Islanders v sezóne 2006/2007 18 zápasov.

Výsledok:

NY Islanders - Colorado 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Góly: 14. McAmmond (Sim, Tambellini), 23. Joensuu (Sim, J. Callahan), 34. Gervais (Sim, Comeau), 45. Tambellini (Streit) - 21. Smyth (P. Šťastný, Hejduk), 42. Smyth (SVATOŠ, Salej). Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 31:22. Brankári: Danis - Raycroft. Diváci: 11 298.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Svatoš asistoval, Colorado prehralo