Súhrn zmlúv na voľnom trhu za 48 hodín

TASR|5. júl 2007 o 11:06

New York 5. júla (TASR) - Dva dni po strate elitného centra Scotta Gomeza angažovali hokejoví diabli z New Jersey útočníka Dainiusa Zubrusa, ktorý v uplynulej ...

New York 5. júla (TASR) - Dva dni po strate elitného centra Scotta Gomeza angažovali hokejoví diabli z New Jersey útočníka Dainiusa Zubrusa, ktorý v uplynulej sezóne zámorskej NHL obliekal dresy Washingtonu a Buffala. Okrem litovského rodáka si Devils vylovili z vôd voľných hráčov aj bývalého obrancu New Yorku Rangers Karla Rachůnka.

Do bohatého letného trhu trhu transakcií sa zapojili aj vo Vancouveri, kde si na rok upísali centra Byrona Ritchieho a krídelníka Brada Isbistera. Po odchode z Calgary zarobí 30-ročný Ritchie 675.000 dolárov, jeho rovesník a bývalý hráč Rangers Isbister si v novom pôsobisku prilepší o 525.000 dolárov.

Olejárom z Edmontonu sa podarilo udržať v klube útočníka Raffiho Torresa, ktorý súhlasil s 3-ročným kontraktom v hodnote 6,75 milióna dolárov. Mizériu divochov z Minnesoty na vhadzovaní by mal napraviť skúsený center Eric Belanger, ktorý v minulej sezóne v dresoch Caroliny a Atlanty dosiahol na buly úspešnosť 53,1 percenta a klub s ním podpísal 3-ročnú zmluvu v hodnote 5,25 milióna dolárov.

Po prestupe Tomáša Vokouna na Floridu sa úlohy brankárskej jednotky v Nashville Predators zhostí Chris Mason. Podľa novej zmluvy zarobí 31-ročný Kanaďan v nasledujúcich dvoch sezónach šesť miliónov dolárov.

Úradujúci víťaz NHL Anaheim predĺžil o dva roky spoluprácu s ľavým krídelníkom Bradom Mayom. Tridsaťpäťročný veterán, ktorého káčeri získali vo februári z Colorada výmenou za Mikea Walla, presedel väčšinu uplynulej sezóny na maródke pre zranenie ramena.

Toronto Maple Leafs predĺžilo spoluprácu s brankárom Vesom Toskalom, ktorého javorové listy získali v júni zo San Jose. Fín pristúpil na dvojročný kontrakt vo výške 8 miliónov dolárov.

Dres Los Angeles Kings vymenil za montrealský 28-ročný krídelník Tom Kostopoulos, ktorý bol od 1. júla voľným hráčom. S vedením Canadiens sa dohodol na dvojročnej zmluve a zárobku 800.000 dolárov za sezónu.

V Buffale o rok predĺžili zmluvu s neobmedzeným voľným hráčom Teppom Numminenom, ktorý si tak v budúcej sezóne zarobí 2,6 milióna dolárov. V minulom ročníku vynechal 39-ročný fínsky hokejista v základnej časti iba tri stretnutia, nazbieral 29 bodov (2+27) a 17 kladných bodov v hodnotení plus/mínus.

Anaheim podpísal ročný kontrakt s Maximom Kondratievom. Dvadsaťštyriročný obranca odohral v NHL doteraz 36 zápasov v dresoch Toronta a NY Rangers, jazdci ho v januári 2006 vymenili s Ducks za Petra Sýkoru. V minulej sezóne pôsobil Kondratiev v ruskej Togliatti, v drese rukej reprezentácie sa predstavil na MS 2007.

Na trh s voľnými hráčmi vstúpili aj New York Islanders. Ostrovania podpísali ročnú zmluvu za 2,9 milióna dolárov s krídelníkom Ruslanom Fedotenkom. Dvadsaťosemročný ukrajinský hokejista pôsobil posledné štyri sezóny v Tampe Bay Lightning, kde sa v roku 2004 tešil zo zisku Stanleyho pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Súhrn zmlúv na voľnom trhu za 48 hodín