Súboj o bronz bude možno posledný zápas pre Čecha Eliáša

Patrik Eliáš v semifinálovom zápase proti Švédom.
Patrik Eliáš v semifinálovom zápase proti Švédom. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. máj 2011 o 11:20

Český útočník Patrik Eliáš rozmýšľa nad koncom kariéry v reprezentácii.

BRATISLAVA. Pre českého hokejistu Patrika Eliáša môže byť nedeľňajší súboj o bronz s Ruskom na majstrovstvách sveta v Bratislave posledným v jeho reprezentačnej kariére. Tridsaťpäťročný hráč New Jersey účinkuje už na svojom štvrtom šampionáte a reprezentoval aj na dvoch zimných olympijských hrách, ale celkového triumfu sa napriek mnohým českým úspechom ešte nedočkal.

"Asi mi to nie je súdené. Zrejme už nebudem dlhšie čakať. Nechcem to vyhlásiť natvrdo, ale v 35 rokoch už telo potrebuje odpočívať. Život už je tiež o niečom inom, rodina má prednosť. Bral som tento turnaj vážne, mali sme naozaj výborný tím, skvelú partiu a verili sme si. A opäť to nevyšlo a zasa proti Švédom. Je to sklamanie,“ povedal pre iDnes.cz po piatkovej semifinálovej prehre s "Troma korunkami" Eliáš.

Český hokejista zatiaľ nechce urobiť dopredu veľké vyhlásenie a počká si, kým emócie trochu opadnú. "Hokej milujem, je to zábava. Chcel som uspieť, preto som hral napriek zraneniu. Jarda Jágr hrá skoro v štyridsiatke, ale pre mňa je rodina prednejšia. Zvlášť, keď sa mi na každom šampionáte opakuje stále rovnaká pesnička," povedal Eliáš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Súboj o bronz bude možno posledný zápas pre Čecha Eliáša