Štyvar opäť v základe Bristolu, ďalej ide Portsmouth

SITA|14. jan 2009 o 12:21

Slovenský futbalista Peter Štyvar sa aj v druhom stretnutí po prestupe do anglického druholigového Bristolu City FC dostal do základnej zostavy trénera Garyho Johnsona.

BRISTOL. Dvadsaťosemročný odchovanec rožňavského futbalu nastúpil paradoxne dvakrát proti účastníkovi Premier League 2008/09 - FC Portsmouth, a to v dueloch 3. kola Anglického pohára - FA Cupu. V sobotu 3. januára dokázal Bristol uhrať na pôde favorita bezgolovú remízu (Štyvar vtedy odohral 83 minút), súboj sa tak musel podľa regúl najstaršej futbalovej klubovej súťaže na svete opakovať. V utorok 13. januára už druholigista nemal toľko šťastia a na domácom štadióne Ashton Gate podľahol Portsmouthu 0:2 po góloch Croucha a Kranjčara. "The Robins", ktorí už 15 rokov nevyhrali v FA Cupe nad súperom z vyššej súťaže, mali na začiatku nadstaveného času obrovskú šancu aspoň na skorigovanie výsledku, no Maynardov pokutový kop zlikvidoval brankár James. Slovenský útočník Peter Štyvar tentoraz pobudol na ihrisku 68 minút, po ktorých ho vystriedal Stern John.

Napriek prehre a vyradeniu bol domáci kouč Gary Johnson s výkonom svojich zverencov spokojný. "Na hráčov som veľmi hrdý, na trávniku všetci tvrdo dreli. Proti takýmto súperom treba využiť každú ponúknutú šancu. Ak by sme premenili penaltu, kto vie, čo by sa v ďalších štyroch minútach ešte stalo. Myslím si, že sme dokonca predviedli viac sľubných momentov ako v Portsmouthe. Verejnosť a fanúšikovia sú pravdepodobne sklamaní, že sme nezvíťazili, ale všetci museli vidieť, že moji hráči dali do toho všetko," cituje slová hlavného kouča Bristolu oficiálna internetová stránka klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov