Štvorvýmena na trase Vancouver - Tampa Bay, jej súčasťou aj Šimek

TASR|7. okt 2008 o 07:22

Vancouver 7. októbra (TASR) - Hokejové kluby Vancouver a Tampy Bay sa dohodli na výmene štyroch hráčov. Tím Canucks posilnia Kanaďania Shane O'Brien a ...

Vancouver 7. októbra (TASR) - Hokejové kluby Vancouver a Tampy Bay sa dohodli na výmene štyroch hráčov. Tím Canucks posilnia Kanaďania Shane O'Brien a Michel Ouellet, opačným smerom putujú český bek Lukáš Krajíček a švajčiarsky útočník so slovenskými koreňmi Juraj Šimek.

Spomedzi vytrejdovaného kvarteta má najväčšie skúsenosti so zámorským profihokejom Ouellet, ľavý krídelník v 187 zápasoch NHL strelil spolu 54 gólov za floridský tím a predtým za Pittsburgh. Novú sezónu však začne len na farme Vancouveru v Manitobe. Naopak, O'Brien by sa mal prebojovať do prvého tímu po tom, ako Nathana McIvera zaradili "kosatky" na waiver listinu.

Krajíček vynechal pre operáciu ramena drvivú väčšinu uplynulej sezóny a v tíme "bleskov" by mal zo začiatku predovšetkým nadobudnúť hernú prax. Šimeka si Vancouver vybral v predvlaňajšom 6. kole draftu, no zatiaľ atmosféru NHL neokúsil na vlastnej koži.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Štvorvýmena na trase Vancouver - Tampa Bay, jej súčasťou aj Šimek