Slovensko s ďalšou medailou. V tímovej súťaži si trapisti vybojovali striebro

Erik Varga.
Erik Varga. (Autor: TASR)
TASR|2. júl 2023 o 17:56

Vo finále boli nad ich sily Chorváti.

VROCLAV. Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe získali na III. európskych hrách v Poľsku strieborné medaily v tímovom trape.

Trio Adrián Drobný, Erik Varga a Marián Kovačócy sa na strelnici vo Vroclave prebojovalo až do finále, v ktorom prehralo s Chorvátmi Antonom Glasnovičom, Francescom Ravalicom a Giovannim Cernogorazom 3:7. Slovenská výprava si tak odnesie z EH osem cenných kovov.

Kovačócy, Drobný a Varga vyhrali prvý set 13:10, Chorváti však zvládli druhé dejstvo rovnakým pomerom.

Tretia časť sa skončila výsledkom 14:14, obe mužstvá teda získali bod. V úvode štvrtéhu setu netrafili terče Kovačócy s Drobným, Chorváti tak získali náskok 5:3.

V piatom kole súper nezaváhal a konečným výsledkom 7:3 si vystrieľal zlato. Bronzoví skončili Portugalci Joao Azevedo, Jose Bruno Faria a Armelim Coelho Rodrigues, ktorí si poradili s Talianmi jednoznačne 6:0.

III. európske hry

Trap - tímová súťaž - muži:

Finále: Chorvátsko (Anton Glasnovič, Francesco Ravalico, Giovanni Cernogoraz) - SLOVENSKO (Adrián DROBNÝ, Erik VARGA, Marián KOVAČÓCY) 7:3

O bronz: Portugalsko (Joao Azevedo, Jose Bruno Faria, Armelim Coelho Rodrigues) - Taliansko (Mauro de Filippis, Daniele Resca, Giovanni Pellielo) 6:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slovensko s ďalšou medailou. V tímovej súťaži si trapisti vybojovali striebro