Hocková si na MS vybojovala miestenku na OH, Barteková nie

Na snímke Danka Barteková, Vanesa Hocková a Lucia Kopčanová.
Na snímke Danka Barteková, Vanesa Hocková a Lucia Kopčanová. (Autor: Danka Barteková/ instagram)
SITA|9. okt 2022 o 15:40

Barteková neprenikla do užšieho štvorčlenného finále.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka Vanesa Hocková napokon nevybojovala cenný kov vo finále skeetu na majstrovstvách sveta v chorvátskom Osijeku.

Dvadsaťdvaročná strelkyňa obsadila 4. miesto, toto umiestnenie jej zabezpečilo miestenku pre olympijské hry v roku 2024, ktoré sa uskutočnia v Paríži.

Zo zlata sa radovala Talianka Diana Bacosiová, striebro má úradujúca európska šampiónka Britka Amber Hillová a bronz Samantha Simontonová z USA.

"Na majstrovstvá sveta som išla s inak nastavenou hlavou ako na predošlé podujatia, snažila som sa každý jeden štand brať ako individuálne preteky a nemyslela som na konečný výsledok.

Súťaž bola natiahnutá na tri dni, mala som ťažkú noc, bola som neustále hore, každú polhodinu som vstávala, ťažko sa mi zaspávalo. Najhoršie bolo to čakanie, ale keď som už začala strieľať, bolo to lepšie.

Je skvelé, že dve strelkyne zo Slovenska sa predstavili vo finále na MS. Asi každý čakal, že sa tam skôr dostane Danka ako ja, bola som aj trochu smutná, že sme neboli obe v užšom finále. Veľmi jej vďačím za podporu, pred MS sme spolu často trénovali a veľmi mi pomohla," povedala Hocková.

Do vyraďovacej časti, v ktorom sa predstavilo elitné okteto, prenikla aj ďalšia Slovenka Danka Barteková, ale nepostúpila do užšieho štvorčlenného finále.

Do najlepšej svetovej osmičky sa z kvalifikácie neprebojovala Monika Štibravá, skončila však na peknom 18. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Hocková si na MS vybojovala miestenku na OH, Barteková nie