Súboj Sloveniek zvládla Balážová. Na ME zabojuje o historické zlato

Barbora Balážová.
Barbora Balážová. (Autor: Facebook Slovenský stolnotenisový zväz)
TASR|19. okt 2024 o 17:00

Po boku Hany Matelovej z Česka postúpili do finále.

LINZ. Stolná tenistka Barbora Balážová bude bojovať o kontinentálny titul, ktorý ešte v ére samostatnosti žiaden Slovák nezískal.

Po boku Hany Matelovej z Česka postúpili do finále vo štvorhre na ME v rakúskom Linzi.

V sobotňajšom semifinále vyradili ďalšiu Slovenku Tatianu Kukuľkovú, ktorá tak spolu s Nataliou Bajorovou z Poľska získala bronzovú medailu.

Tú mali oba páry istú už po postupe zo sobotňajších dopoludňajších štvrťfinálových duelov.

Balážová s Matelovou si v ňom poradili so Švédkami Lindou Bergströmovou a Christinou Kallbergovou 3:0 a rovnakým pomerom vyhrali aj Kukuľková s Bajorovou nad maďarsko-luxemburským duom Georgina Pótová, Sarah De Nutteová.

Popoludňajšie semifinále odštartovali lepšie Kukuľková s Bajorovou, ktoré vyhrali prvý set 11:8, druhý po jasnom priebehu 11:5 a v treťom boli blízko k zavŕšeniu triumfu.

Za stavu 12:11 však nepremenili mečbal, ich súperky otočili a vyhrali 14:12. Skúsenejšie hráčky Balážová s Matelovou sa dostali na koňa a po výhre 11:5 vo štvrtom sete vyrovnali na 2:2.

V záverečnom dejstve viedli 5:3, no ich súperky dokázali vyrovnať a následne sa oba páry doťahovali bod po bode.

Potom opäť odskočili Balážová s Matelovou na 9:7, no Kukuľková s Bajorovou znovu dokázali vyrovnať. V napínavom závere nakoniec dokonali obrat Balážová s Matelovou, ktoré vyhrali 13:11 a zahrajú si vo finále.

V ňom narazia na rakúsko-rumunskú dvojicu Sofia Polcanová a Bernadette Szőcsová, ktorá v druhom semifinále zdolala Srbky Izabelu Lupuleskuovú a Sabinu Surjanovú 3:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Súboj Sloveniek zvládla Balážová. Na ME zabojuje o historické zlato