Pády, zranenia a operácie, ale nie koniec. Svitko chce ísť opäť na Dakar

Štefan Svitko.
Štefan Svitko. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|19. mar 2018 o 18:11

Šesť týždňov po operácii ramena Štefan Svitko už jazdil na motorke.

BRATISLAVA. Na poslednú Rely Dakar má Štefan Svitko nepríjemné spomienky. Hoci bol pripravený a na etapy v pieskových dunách sa tešil, mal každý deň niekoľko pádov.

„Niekedy som nemal toľko pádov za celý Dakar ako teraz za jeden deň,“ nechápal.

Štefan Svitko na Rely Dakar 2018: fotogaléria

19.3.2018

Už po prvých dňoch bol celý dobitý. Hoci ho bolel krk či kolená, pokračoval. Odstúpil až po desiatej etape, keď mal ďalší hrozný pád. Podľa bolesti v ľavom ramene tušil, že to bude vážnejšie zranenie.

„Lekári zistili, že mám na ľavej ruke odtrhnutý úpon bicepsu, dieru v kĺbe a ešte aj úlomok kosti zrejme z nejakého staršieho pádu,“ hovoril už na Slovensku.

Pár dní po návrate ho čakala operácia.

Dakar nechce vynechať

Šesť týždňov po nej chodil na rehabilitácie, cvičil s fyzioterapeutom a posilňoval. „Lekári by boli radšej, keby som ešte pokračoval v rehabilitácii, ale ja som chcel svoj návrat urýchliť,“ približuje Svitko.

V druhý marcový víkend už sedel na motorke, aby si vyskúšal, ako jeho telo zvládne záťaž.

„Operácia dopadla dobre. Ešte ma rameno trošku pobolieva, ale nie je to nič vážne. Som prekvapený, ako rýchlo som sa zotavil. Teraz však potrebujem trénovať, aby som sa stihol pripraviť na sezónu,“ vraví.

Lenže rameno nie je jediný zdravotný problém, ktorý úspešného motocyklistu trápi. Lekári mu dokonca odporúčali ďalšiu operáciu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Pády, zranenia a operácie, ale nie koniec. Svitko chce ísť opäť na Dakar